• Svetový deň záchrany života

          • Tento týždeň sme si s našimi žiakmi z 1. stupňa pripomenuli Svetový deň záchrany života, ktorým je 16. október.  Nie je nič lepšie ako ochotne pomôcť človeku, keď mu ide o život. Naši malí prvostupniari všetko veľmi šikovne, uvedomele a s entuziazmom skúšali. Vyskúšali privolať záchranku, oživovanie, poskytnutie prvej pomoci pri bezvedomí, zlomenín či popálenín. Ďeťom patrí veľká pochvala a nepreháňame, už teraz by dokázali zachrániť život.

          • Galéria najlepších žiakov za mesiac september 2023

          • V predchádzajúcich dňoch v priestoroch vstupnej chodby v našej škole pribudla Galéria najlepších žiakov v školskom roku 2023/2024. Každý mesiac v školskom roku budú učitelia vyhodnocovať výsledky žiakov a vyhlasovať najlepšieho žiaka každej triedy. Tí najlepší v mesiaci sa dostanú do galérie najlepších a ich fotografie budú celý nasledujúci mesiac vystavené. 

            Aj pre toto sa oplatí byť najlepší :-)

             

          • Beseda so spisovateľom

          •  

            Dňa 11.10 sa žiaci III. a IV. ročnika zúčastnili v Knižnici Mateja Hrebendu na besede so spisovateľom Dávidom Králikom. Beseda  bola nad očakávanie plná humoru, tvorivých aj poučných aktivít. Deti sa vôbec nenudili. Z besedy si okrem zážitkov a vedomostí odniesli aj vlastnú ilustráciu knihy.

            TB

             

          • Apple Day 2023

          • Druhá časť poďakovania za úrady zeme, náš tradičný Apple Day bol tak, ako po minulé roky, veľmi zaujímavý a hlavne plný dobrôt. Okrem kreatívnych workshopov s originálnymi nápadmi, školou rozvoniavali špeciality z jabĺk, hrušiek, pečených waflí, jablkového fondue, lievancov a množstva iných. 
            Žiaci i dospelí tohtoročný Apple Day prežili v pokojnej a príjemnej atmosfére.

             

          • Podcast "dačo určite" na natáčaní ďalšej epizódy

          • Dačo určite je nový podcast z prostredia školy, školských príbehov, pocitov a nálad, ktorý vznikol z iniciatívy pána riaditeľa a dievčat z 8. ročníka Lucie Drábovej, Lucie Kubičekovej a Sáry Sebök.

            Prvú epizódu nahrali ešte ako siedmačky a mohli ste si ju vypočuť už v júni 2023. Spovedali v nej našich odchádzajúcich deviatakov a mala názov "nové začiatky vs staré konce".

            Druhá epizóda je venovaná opusteným psíkom z Útulku Šťastné labky vo Fiľakove, do ktorého sa tím "dačo určite" vybral odovzdať krmivo zakúpené z dobrovoľných príspevkov všetkých prispievateľov, ktorí si kúpili merch v podobe odznaku, magnetky či nálepky.

            V prvej časti epizódy môžete počuť nahrávku, ktorú tím vytvoril priamo v útulku Šťastné labky vo Fiľakove. Rozprávali sa s Miškou, Saškou a Monikou, ktoré zasvätili svoj život útulku a najmä psíkom, o ktorých sa starajú. V druhej časti "dačo určite" v štúdiu privítali Adama, žiaka SOSOŠ v Rimavskej Sobote, ktorý iniciatívne začal zbierku pre tento útulok s cieľom odovzdania finančných prostriedkov útulku potrebných pre rozšírenie kapacít.

            Obidve epizódy si môžete vypočuť na :

            Spotify:

            https://podcasters.spotify.com/.../chlpat-potvory-e2aegc3

            Apple Podcasts:

            https://podcasts.apple.com/.../da%C4%8Do.../id1694085453...

             

            Radomír Leicher allias pán riaditeľ z  "dačo určite"

             

          • Turistický krúžok na Zbojskej

          • V sobotu 7.októbra nám, turistom z turistického krúžku počasie naozaj doprialo prežiť krásny deň plný zážitkov. Najskôr sme sa porozhliadli po Zbojskej z rozhľadne neďaleko zbojníka Surovca. Zbojnícky chodník nám dal riadne zabrať a Čertova dolina bola naozaj čertovsky záhadná a aj náročná. Zvládli sme všetky výzvy a kráčajúc hore kopcom z doliny sme si od pani učiteliek vypočuli pochvalu . Hlavne za vytrvalosť a odvahu. Pri haluškách a kofole si naše nôžky oddýchli  a chvíľu ešte pobehali po preliezkach a trampolíne. Únava na nás dopadla vo vláčiku počas cesty domov. 
            Už sme  zvedaví, kam pôjdeme  nabudúce.

            VB

          • Poďakovanie za úrody zeme

          • "Na Teba sa upínajú oči všetkých a Ty im dávaš pokrm v pravý čas." Žalm 145, 15

            Služby Božie v piatok 6.10. sa niesli v duchu poďakovania za všetko, čo nám Pán Boh požehnal.  Spoločne sme sa poďakovali za dary, ktoré nám dáva a my ich môžeme užívať.  Za nás všetkých mu svojim vystúpením vzdali vďaku žiaci z prvého stupňa. 

            Pán riaditeľ v závere služieb Božích predstavil novovzniknutý Žiacky parlament, jeho  predsedníctvo,  a všetkých pozval na pripravovanú druhú časť poďakovania za úrody zeme - Apple Day, ktorý sa uskutoční 13.10.2023 a Týždeň programovania Code Week, už tradične, prebiehajúci na našej škole v nasledujúcom týždni. 
             

             

          • Cvičný požiarny poplach

          • V priebehu týždňa žiaci a zamestnanci školy absolvovali cvičný požiarny poplach. Pod dohľadom bezpečnostného technika sme sa celá škola evakuovali pred požiarom vo veľmi dobrom čase. Naši najmenší prváčikovia po prvýkrát zažili evakuáciu a zvládli to na veľkú jednotku.                    

          • BIELA PASTELKA

          • V piatok 22. septembra sa tak, ako každý rok konala zbierka Biela pastelka. Pravidelne každý rok sa do tejto zbierky zapájame aj my a v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska pomáhame. Naše ôsmačky Lucka a Lucka pod záštitou Únie a pána riaditeľa s pokladničkou navštívili všetkých žiakov i dospelých v škole a veríme, že vyzbierali peknú čiastku, ktorá sa pripočíta k ostatným. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. 

            Všetkým, ktorí prispeli zo srdca ďakujeme!

          • Plavecký výcvik 2023

          • Plavecký výcvik patrí už tradične k aktivitám, ktoré deti na našej škole absolvujú každý rok. Tak tomu bolo aj v novom školskom roku.
            Deti sme rozdelili do skupín, podľa ich plaveckých zručností a tréning mohol začať. Chýbajúcu odvahu pomohli prekonať plávacie dosky a penové pomôcky, vďaka ktorým bola hlava nad vodou. 
            Plavci si cibrili plavecký štýl, naučili sa oddychovať na chrbte, ale aj potopiť sa po utopené okuliare.
            Všetky deti najmä preukázali odvahu aj vytrvalosť a svoje plavecké schopnosti posunuli na vyšší level.

            VB

          • Nezabudnutí susedia - Deň obetí holokaustu a rasového násilia

          • Pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia sa pri pamätníku obetiam holokaustu 8. septembra konala spomienková slávnosť. Stretli sa tu predstavitelia cirkví, štátnej správy a samosprávy, žiaci a študenti škôl. Aj naši žiaci si pripomenuli mená obetí holokaustu i mená záchrancov, ktorí pri ich záchrane riskovali vlastné životy. Položením venca k pamätníku, žiaci spoločne s pánom riaditeľom a sestrou spirituálkou vyjadrili úctu a spolupatričnosť všetkým obetiam. 

          • Slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024

          • V pondelok 4. septembra 2023 v Evanjelickom a.v. kostole v Rimavskej Sobote žiaci, rodičia, učitelia, zamestnanci a priatelia školy slávnostne zahájili školský rok 2023/2024.

            Téma zahajujúceho príhovoru pána riaditeľa : "Nedaj sa premôcť zlému, ale zlé premáhaj dobrom! Rimanom 12:21", potvrdila to, o čo sa snažíme v našej škole. Pomáhať a premáhať zlé dobrom. 
            Pán riaditeľ privítal najmenších - prváčikov, ktorým pred oltárom požehnala sestra seniorka. Nechýbalo predstavenie učiteľov a zamestnancov školy, poďakovanie za vykonanú prácu a povzbudenie do nového školského roka. 
            Všetkým žiakom poprial veľa chuti do učenia a pripomenul im, že zabudnutý neúspech je jedno z mnohých ziel, ktoré na nich číhajú. Preto je potrebné premôcť samých seba a zdolávať neúspechy svojimi vedomosťami a všetkým, čo sa naučia. 

            Nech je školský rok 2023/2024 úspešný pre všetkých, ktorí tvoria našu školu!
             

        • Začiatok školského roka 2023/2024
          • Začiatok školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 4. 9.2023 s nasledovným programom:

            • 7:45 h. otvorenie brány školy
            • 7:45 h. až 8:30 h. stretnutie žiakov s triednymi učiteľmi v triedach
            • 8:30 h. až 9:00 h. prechod do Evanjelického kostola v Rimavskej Sobote
            • 9:00 h. až 10:00 h. slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 školskými službami Božími
            • 10:00 h. návrat prvákov s rodičmi a triednou učiteľkou do školy.

            Ostatní žiaci vyšších ročníkov idú domov. V tento deň obed ani školský klub detí nebudú.

            V utorok 5. septembra si žiaci prinesú prezuvky a školskú tašku.

            Budú oboznámení so školským poriadkom na rok 2023/2024, s BOZP a dostanú učebnice.

            Vyučovanie bude do 12:25 h.

            V tento deň je zabezpečený obed aj školský klub detí.

            Prajeme vám úspešný školský rok, plný porozumenia a tvorivého úsilia.

            Vedenie školy

          • Denný letný tábor COLOR SPOTS

          • Prvý júlový týždeň a tiež pondelok toho ďašieho sme si spolu s deťmi v našej škole užívali prázdninový tábor COLOR SPOTS. Zaujímavým a pestrým programom vedúci učitelia jednotlivých aktivít spestrili oddychové letné dni. A aj keď je slovo tábor odvodené od slova “táboriť”, pravdepodobne na jednom mieste, toto veru v našom tábore nehrozilo. Hneď prvý deň sme využili krásne slnečné počasie a vlačikom sa odviezli do neďalekého Čížu, kde sme strávili skvelý deň na kúpalisku. V utorok nás čakala turistika v obci Drienčany. Navštívili sme slnečné hodiny, poblúdili v bludisku, spoznávali bylinky a rastlinky. Keďže streda bol voľný deň, do školy sme opäť prišli vo štvrtok a hneď sme sa zase vybrali na železničnú stanicu, odkiaľ nás vláčik dopravil do Rimavského Brezova do jazdeckého klubu Excel Madon. Tam našu odvahu preverili koníky a niektorí z nás si aj zajazdili. Vyrobili sme si aj množstvo krásnych spomienkových predmetov. Piatok sme spolu s kamarátmi strávili v škole a na tvorivých dielňach vyrobili úžasné magnetky, voňavé levanduľové vankúšiky a pri spoločných hrách zistili, kto je z nás najšikovnejší. Pondelok sa nenechal ničím zahanbiť a po návšteve rekreačnej oblasti Kurinec, dobrom obede v našej jedalni sme sa poslednýkrát vybrali na spoločnú zmrzlinu, ktorej sme za týždeň zjedli najviac, ako sa len dalo. Na naše aktivity nám finančnou čiastkou prispel Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), za čo sme nesmierne vďační. O naše plné brušká, pitný režim a rôzne maškrty sa postarali naše pani kuchárky z našej školskej jedálne. Dvor a dokonca aj ulicu sme celý týždeň zdobili farebnými bodmi - Color spots, ktoré nám pripomínali nezabudnuteľné letné zážitky v našom tábore. 
            Všetkým prajeme oddychové leto a prázdniny plné zážitkov!

            RL, KM, JS, MŠ, VB, TB, SS, KS, MB, LS, NS, JM, MD, ZM, AT, MK, BJ, BM, JŠ, MM,  PPH, proste všetci, čo sme sa na organizácii tábora podieľali :-)

          • Záver školského roka 2022/2023

          • Tak a dočkali sme sa! Dnes pán riaditeľ definitívne a oficiálne ukončil školský rok 2022/2023. Začali vytúžené a zaslúžené prázdniny nielen pre žiakov, ale aj pre ich učiteľov. Veď spoločne 10 mesiacov usilovne pracovali. Nelúčili sme sa len so školským rokom, ale aj s našimi deviatakmi a tiež s pani učiteľkami, za ktorými nám bude smutno. 
            Na slávnostných službách Božích prebehlo aj oceňovanie najlepších žiakov za výborný prospech a reprezentáciu školy. A nebolo ich málo. Svojou šikovnosťou nereprezentovali len našu školu, ale tiež seba.

            Všetkým zo srdca želáme veľa oddychu a načerpanie nových čerstvých síl!

            Vaše vedenie školy :-)

          • Múdri Maksáčikovia

          • Vo vedomostnej súťaži Maksík súťažili aj naši šikovní druháci. Najšikovnejší z nich získali titul 

            Múdry Maksáčik a dostali milé odmeny. Všetkým blahoželáme!

          • DIDAKTICKÉ HRY

          • V utorok 27.6.2023 boli pre žiakov 1. stupňa zorganizované DIDAKTICKÉ HRY. Počas pestrého dopoludnia sa naučili podať prvú pomoc, čo robiť pri všeobecnom ohrození, zopakovali si dopravnú výchovu a mali pohybové hry na školskom dvore. M. Bojnová

          • Prijatie na Radnici Mesta Rimavská Sobota

          • Primátor Rimavskej Soboty každoročne koncom školského roka prijíma v obradnej sieni radnice najlepších a najúspešnejších žiakov škôl na území mesta Rimavská Sobota. 
            Tento rok bola z našej školy pánovi primátorovi predstavená Stelka Šolcová, žiačka 5. ročníka. 
            Stelku všetci poznáme ako milé, priateľské, múdre a rozvážne dievča a o tom, že sa ocitne na radnici, nebolo vôbec pochýb. Jej svedomitosť, príkladné správanie a hlavne výsledky, tomu určite nasvedčujú. Okrem už vymenovaných, pre ňu, typických vlastností, sú tu výsledky z biblickej olympiády, v ktorej dominovala medzi žiakmi z celého Slovenska a jej najvyššie percento úspešnosti nikto neprekonal. 
            Všetci jej srdečne gratulujeme a prajeme ešte mnoho úspechov v škole aj v živote. 
            Nech sa jej darí tak, ako doteraz!

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje