• Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Dnes 30.6.2022 pán riaditeľ ukončil školský rok 2021/2022. Za žiakmi sa zavrela školská brána a rozpŕchli sa na prázdniny. Rozlúčil sa za nás všetkých aj s odchádzajúcimi deviatakmi, ktorým vypadla aj nejedna slzička. Pochválil našich prváčikov za ich šikovnosť a za pokroky, ktoré počas školského roka urobili. Poďakoval sa všetkým kolegom a kolegyniam, pedagogickým aj nepedagogickým za 303 školských dní, počas ktorých sme spoločnými silami a s pomocou Božou, vzdelávali a vychovávali našich žiakov a starali sa o školu.
            Spolu s pani zástupkyňou a duchovnou správkyňou ocenili najlepších žiakov z každej triedy a najlepšieho žiaka školy.

            Zároveň všetkým poprial pekné bežné no aj výnimočné prázdninové dni!

          • Šubi dubi Zbojská – Chlipavica alebo výlet II., IV. a špecka

          • Veselo, veselšie až super!  Náš výlet sa naozaj začal veselo. Po príchode na Zbojskú si po nás prišla Zbojnícka strela, aby nás odviezla po zbojníckych chodníčkoch až na Gazdovský dvor pod sedlom Chlipavica. Nebola to iba obyčajná jazda. Bola diskotéka na kolesách. Po sediačky, po stojačky sme si zadžemovali  aj zakričali, až šiltovky z okna lietali – predsa, aby sme odplašili medvede.  Na gazdovskom dvore nás pekne po slovensky privítala gazdiná s chlebíkom s masťou a cibuľou. Takto posilnení sme sa šli zoznámiť so štvornohými aj dvojnohými obyvateľmi. Nakŕmili sme poníky. Tam sme sa naučili, že sa im nepáči, keď im pozeráme na zadok. Potom sme dali zajačikom, prepeličkám, sliepkam a vyprevadili sme kačky do ich kúpeľa. Kravičky sme nachovali suchým chlebom a na záver sme sa zoznámili s bradatým capkom Floriánom. Všade nás sprevádzal strážca dvora psík Borko.

            Po dobre vykonanej práci sme si sadli k skvelým haluškám a palacinkám. Potom ešte súťaž, z ktorej sa nám aj hlava zakrútila.

            Cestou domou sme sa ešte previezli tunelom a v Tisovci pozreli Železničné minimúzeum. 

            Šubi dubi, spomienky nám zostanú.

            vb

             

          • Školský výlet 2. stupňa

          • Konečne je tu školský výlet, na ktorý sme sa všetci tešili! Žiaci 2.stupňa navštívili najkrajšie poľovnícke sídlo rodiny Andrassyovcov - Betliar. Obdivovali sme historickú knižnicu, umelecké zbierky i exotické trofeje. Po oddychu v historickom anglickom parku kaštieľa, sme sa vybrali  do Gombaseckej jaskyne, ktorá je zapísaná do zoznamu UNESCO. Tento krásny slnečný deň sme si všetci oddýchli, načerpali nové sily, niečo zaujímavé sme sa naučili a získali veľa nových, pekných zážitkov.

            LS

          • Hajnáčsky hrad

          • Tretiaci na triednom výlete s triednou učiteľkou Bojnovou navštívili Prírodnú rezerváciu Hajnáčskhradný vrch a vybrali sa po náučnom chodníku. Výlet uzavrel celoročný projekt z vlastivedy. Hajnáčka je názov hradnej zrúcaniny pri obci, ktorá je obkolesená krásou Cerovej vrchoviny. Nachádza sa v nadmorskej výške 355 m n.m. Minulosť nám pripomenulo vysekané schodište v hradnej skale do čadičového podložia. Ide o pozostatok výbušnej sopky. Predstavila nám to naša sprievodkyňa pani Ing. Rízová z Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina. Videli sme panoramatický výhľad na obec Hajnáčka a jej široké okolie. Išli sme krásnou prírodnou scenériou, kde sme z vlaku zazreli srnku, na náučnom chodníku, hniezdo bocianov a jaštericu. Podarilo sa nám ešte niečo, spolu s pani ochranárkou sme zachránili malú kunu, ktorá sa na potulkách okolím zranila. V škatuli sme ju doručili k pani veterinárke. Naplnení zážitkami, spokojnosťou a dobrým pocitom zo záchrany kuny sme sa vrátili do školy. Tešíme sa na nové zážitkové vyučovanie a oddych.

            M. Bojnová      

             

          • Okresná vlastivedná súťaž PRAMENE

          • Dňa 15. júna 2022 sa v priestoroch CVČ Relax Rimavská Sobota konal XXXVII. ročník okresnej vlastivednej súťaže „PRAMENE“, ktorú organizuje Gemersko-malohontské múzeum už od roku 1983. Je určená žiakom - siedmakom  základných škôl  z okresov Rim. Sobota, Revúca a Poltár

            Tento rok sa do súťaže prihlásilo 12 päťčlenných družstiev. Našu školu reprezentovali títo žiaci ( v abecednom poradí):

            Alexej Angelovič

            Barbora Koháryová

            Ondrej Porubiak

            Dominik Szígyartó

            Sebastián Torma

            Umiestnili sa na peknom 6. mieste. Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Stromy z Jarnej športovej súťaže už majú svoje miesto

          • Vo štvrtok 16.júna 2022 sme spoločnými silami v spolupráci so zástupcami Mestského úradu, odboru rozvoja mesta, oddelenia stavebného poriadku, životného prostredia a dopravy a Technických služieb mesta  Rimavská Sobota vysadili desať javorov mliečnych, ktoré naša škola spolu so spoločnosťou iWatt darovala mestu Rimavská Sobota.

            Darované stromy budú spríjemňovať pobyt obyvateľov a detí v mestskej časti Tomašová v novovybudovanej oddychovej zóne na dvore spoločenského domu, ktorú v uplynulých dňoch Výbor tejto mestskej časti a OZ Východisko pre lepší život slávnostne otvorili.

            Okrem zdraviu prospešných aktivít, ktoré účastníci počas trvania celej Jarnej športovej súťaže, absolvovali,  bude všetkých zúčastnených hriať pri srdci dobrý pocit z toho, že sme prispeli k rozšíreniu zelene v našom meste, k zlepšeniu životného prostredia a v neposlednom rade aj k skrášleniu verejného priestranstva. 

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy

          • Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden iWatt

          • Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden dobrý nápad. Ten nápad fungoval na iWatty. V Jarnej športovej súťaži s iWattom sa všetci žiaci, ich rodičia, priatelia a známi vrhli krokom, behom, bicyklom, tieto iWatty zbierať. Zbierali, zbierali a nakoniec druháci nazbierali najviac. V rozprávke by možno získali aspoň polovicu kráľovstva. V tejto súťaži to bol výlet do Bounce parku v Banskej Bystrici. Trampolíny, lezecké steny, prekážkové dráhy  aj skok do mäkučkej “periny“ – to bol splnený sen nejedného druháka. Ani jeden z nich by dvojhodinové hopkanie, skákanie a šalenie nevymenil ani za celé kráľovstvo.
            Ďakujeme tvorcom nápadu a zároveň všetkým, ktorí nám, druhákom pomohli vyhrať.


            Žiaci 2. tiedy a triedna pani učiteľka

          • Vyhodnotenie Jarnej športovej súťaže s iWatt

          • Po mesačnom zápolení v rôznych športových disciplínach v piatok 10.6.2022 pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher vyhodnotil a vyhlásil víťazov Jarnej športovej súťaže, ktorú naša škola organizovala so spoločnosťou iWatt. Do športovania a súťaženia sa zapojilo 279 športovcov - žiakov, rodičov, zamestnancov školy, priateľov, známych aj neznámych. Spoločne, počas celého trvania súťaže, vykonali 4273 športových aktivít za ktoré získali 133 763 iWattov.

            Najúspešnejšou triedou sa stala trieda DRUHÁKOV, ktorí dosiahli 1537 aktivít a 43697 iWattov. Za spoločné športové výkony si určite zaslúžia skvelé odmeny - výlet do BOUNCE PARK 17 do Banskej Bystrice, športové batohy, športové uteráky a šiltovky s led svietidlom. Samozrejme, sa v ich triede, na čestnom mieste, bude vypínať putovný pohár pre víťaza. Okrem všetkých týchto vecných cien získavajú ešte jeden deň voľna, ktorý využijú na výsadbu stromov v lokalite Rimavskej Soboty, ktoré venovala spoločnosť iWatt a naša škola mestu Rimavská Sobota. A to ešte nie je všetko! Najaktívnejší športovec medzi žiakmi druhého ročníka sa stal Samko Strýčko s nazbieranými 570 iWattmi. Ten si mohol vybrať jedného z troch žolíkov - Zábudlivec, Zlepšovák, Antistres, ktorého môže využiť do konca školského roka.  

            Druhé miesto získala SIEDMA trieda s 578 aktivitami a 20746 iWattmi. V športových batohoch si našli aj hliníkové športové fľaše a najlepší z nich Dominik Szígyartó (4426 iWattov) si tiež vybral žolíka.

            Na treťom mieste sa umiestnili naši DEVIATACI  so 600  aktivitami a 20248 iWattmi. Odniesli si bavlnené športové batohy a Beatka Oravcová, najlepšia spomedzi nich (1786 iWattov) získala žolíka Zlepšováka.

            Absolútnym víťazom zo všetkých zúčastnených športovcov s najvyšším počtom 4501 nazbieraných iWattov sa stal náš pán školník Juraj Š., ktorému pán riaditeľ odovzdal pohár pre absolútneho víťaza.

            Nápad celej Jarnej športovej súťaže priniesol a do života spolu s tímom iWatt uviedol náš pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher. Za ideu, organizáciu, realizáciu a športový prístup mu žiaci a zamestnanci školy udelili Čestné uznanie a medailu. Jeho myšlienka spojila amatérskych športovcov z radov žiakov, rodičov, zamestnancov a tiež ďalších ľudí v jedinečnej súťaži, v ktorej zvíťazil hlavne športový duch a všetci získali okrem nazbieraných iWattov dobrý pocit zo zdravého pohybu a pozitívnu energiu.

            Tešíme sa na ďalšie podobné súťaže a na športové zážitky!

             

             

          • Ocenenia a diplomy pre reprezentantov školy

          • V piatok 10.6.2022 pán riaditeľ slávnostne odovzdal ocenenia a diplomy žiakom, ktorí reprezenrtovali našu školu v celoslovenskom kole Biblickej olympiády a Duchovnej piesne 202, ktoré im zaslali z Generálneho biskupského úradu ECAV na Slovensku z Bratislavy. Ešte raz všetkým srdečne gratulujeme!

          • Slovensko na mape

          • Tretiaci spolu s triednou učiteľkou Milicou Bojnovou mali triedne rodičovské združenie spojené s prezentáciami svojich projektov z Vlastivedy. Tento rok bol obohatený o ďalší predmet vlastiveda. Hneď na začiatku školského roka začali s projektom NAŠA KRAJINA A OKOLIE. Počas roka ich triedu navštívila aj pani Rizová z Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina, ktorá žiakov oboznámila o Národných parkoch v Slovenskej republike, ktoré hľadali na mape. Na slovenskom jazyku následne pohoria a nížiny spojili s vlastnými a všeobecnými podstatnými menami. Pracovali tiež na rôznych bádateľských listoch, na slepej mape a spoznávaní okolia. Každý žiak vypracoval projekt o nížinách a pohoriach na Slovensku s rovinatou alebo hornatou krajinou, s rozlohou, so  živočíšstvom, s rastlinami, ktoré sa pestujú na tomto území a odprezentoval ho.  Projekt uzavrie triedny výlet na Hajnáčsky hrad v medzipredmetových vzťahoch s prírodovedou.

             MB

          • Obnovenie platnosti ISIC/EURO 26

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Obnovte si platnosť preukazu ISIC/EURO 26 na ďalší školský rok 2022/2023. Ako to urobiť nájdete v priloženom návode.

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy

             

             

          • Deň detí 2022

          • Zatiaľ čo sa deti z  I. stupňa čľapkali vo wellnesse, v škole prebiehali turnaje vo futbale a vybíjanej. Družstvá chlapcov a dievčat zápolili o sladkú hlavnú cenu. Nešlo ani tak o to, aby vyhrali, ale hlavne o to, aby sa spoločne zabavili. Futbalový turnaj vyhralo družstvo deviatakov a siedmakov a turnaj vo vybíjanej družstvo deviatačok. Pán riaditeľ a pani zástupkyňa im odovzdali zaslúženú odmenu.
            Tí, ktorí nesúťažili, usilovne povzbudzovali. Naši žiaci zo špeciálnej triedy hľadali po škole a dvore ukryté vajíčka, v ktorých boli malé prekvapenia.

            Po športovom dopoludní sa všetci zišli na školskom  dvore a spoločne si opekali a zabávali sa. Bol to mimoriadne vydarený deň. Ďakujeme rodičovskému združeniu  za príspevok pre deti a vedúcej CŠJ za pomoc a nanuky.  Veď v kútiku duše sme všetci stále deťmi :-)

            JS

          • Vláčik, voda, pohoda

          •  

            Tak takto si deti našej školy budú spomínať na Deň detí 2022. Strávili sme ho vo wellness vo Veľkých TeriakovciachUpršané ráno rýchlo vystriedalo slniečko.  Konečne sme sa dočkali! Vodička teplá, celý bazén iba pre nás...čo viac si želať!

            Ďakujeme pekne majiteľom Wellness&Spa pod Maginhradom za nádherne strávený deň .

            Žiaci a učitelia EZŠ ZO RS

      • Kontakty

        • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
        • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
        • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
        • 37955942
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje