• Futbalový turnaj o pohár riaditeľa EZŠ ZO

          • Šesť družstiev z troch škôl sa dnes stretlo na ihrisku a bojovalo v 1. ročníku futbalového turnaja o pohár riaditeľa Evanjelickej základnej školy Z. Oravcovej. Vo vzájomných zápasoch bojovali futbalisti mladších a starších žiakov. 
            V 1. ročníku v kategórii mladších žiakov vyhrali žiaci zo Základnej školy s materskou školou Bátka, 2. miesto obsadili žiaci Spojenej školy RKC v Rimavskej Sobote a 3. miesto získali naši chlapci z 5.,6. a 7. ročníka.
            Aj v kategórii starších žiakov 1. miesto obsadili žiaci zo ZŠ s MŠ z Bátky, 2. miesto získali futbalisti našej EZŠ ZO a 3. miesto družstvo SŠ RKC.

            Všetky zápasy sa odohrali v duchu fair-play, zúčastneným pán riaditeľ odovzdal diplomy a vítazné poháre.

            Športu a futbalu zdar!

          • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

          • Výtvarná výchova nemusí byť len o kreslení a maľovaní. Dnes sa deviataci a ôsmaci dozvedeli o tom, ako sa v minulosti prepisovali knihy, že ich prepisovali mnísi v skriptóriu, aký atrament na to používali a ako sa dá vyrobiť. 
            Pani učiteľka Katarína Sojková vo svojej prednáške predstavila aj výrobu pergamenu, staré, ručne písané knihy a tiež poradila, ako si vyrobiť štetec a vlastný atrament.

            Bolo to veľmi zaujímavé a tiež poučné.

          • Zážitková prehliadka Gemersko-malohontského múzea

          • O tom, že história sa dá spoznávať aj zaujímavým spôsobom sa presvedčili žiaci 8. a 9. ročníka, ktorí navštívili Gemersko - malohontské múzeum. Zažili zážitkovú prehliadku stálej expozície múzea s využitím virtuálnej reality. Týmto moderným spôsobom sa dostali do minulosti a mohli si pozrieť vybrané časti expozície. Všetkým sa prehliadka páčila a mnohí zistili, že história nie je nudná a dokáže prekvapiť, zaujať i potešiť.
            LS

          • Deň matiek 2023

          •  

            Ty máš mňa a ja mám teba, a preto sme bohatí.

            To najlepšie  čo BOH stvoril je svet mama a v ňom TY!

             

            Tieto a ešte veľa ďalších slov plných lásky, vďaky a uznania odzneli z úst našich najmenších žiakov na vystúpení venovanom mamičkám. Deň matiek na našej škole pohladil srdcia i zarosil oči všetkých, ktorí si tieto slová vypočuli . A nielen to. Podmanivé hlásky našich  žiakov prvého stupňa vytvorili  ten najkrajší spevácky zbor, aký ich mamky ešte nikdy nepočuli. K tomu vlastnoručne vyrobený darček spečatil slová: “Mami, ďakujem ti, že si!“

             

             

          • SVETOVÝ DEŇ ČERVENÉHO KRÍŽA A ČERVENÉHO POLMESIACA

          • Územný spolok SČK v Rimavskej Sobote zorganizoval dňa 9.5. na námestí akciu pri príležitosti   SVETOVÉHO DŇA ČERVENÉHO KRÍŽA A ČERVENÉHO POLMESIACA. Zúčasnili sa jej aj žiačky našej školy, ktoré sa veľmi pekne prezentovali ukážkami prvej pomoci ako napr. oživovanie, veľké krvácanie, zlomeniny hornej a dolnej končatiny, rezné rany, cudzie teleso v rane. Boli veľmi šikovné, patrí im vďaka a veľká pochvala.

            HM

          • Celoslovenské kolo Duchovnej piesne – ECAV

          • V piatok 5.5.2023 sa v Aule Biblickej školy v Martina uskutočnil v poradí už 9. ročník speváckej súťaže Duchovná pieseň – ECAV.
            Zišlo sa na nej niekoľko desiatok víťazov zo seniorátnych kôl ECAV. Súťažiaci boli rozdelení podľa veku do piatich kategórii. Spievali predpísané povinné piesne z Evanjelického spevníka alebo  duchovnú pieseň podľa vlastného výberu.

            Našu školu reprezentovala Viktória Ines Laet Slovák zo 4. ročníka. V rámci svojej II. kategórie zaspievala povinnú pieseň z ES č. 623 – Knieža mieru víťazí a ďalšiu podľa vlastného výberu - Záhradôčka spanilá.

            V speváckej súťaži získala 2. miesto a bolo jej porotou udelené strieborné pásmo. Našej žiačke k úspechu srdečne blahoželáme a prajeme jej, aby naďalej rozvíjala svoj talent a spievala s radosťou v srdci Pánu Bohu na česť a slávu.

            -MK-

          • Dni mesta Rimavská Sobota

          • Ako každý rok, tak aj v piatok 5.5.2023 pozdravili celé mesto deti z materských a základných škôl na podujatí Dni mesta Rimavská Sobota. Nechýbali medzi nimi ani naši šikovní tanečníci. 
            Len pozrite, ako im to na pódiu pristalo :-)

          • Celoslovenské kolo Biblickej olympiády 2023

          • V piatok 28.apríla 2023 sa súťažiaci – víťazi prvých miest seniorátnych kôl po dvoch rokoch mohli opäť spoločne stretnúť na Celoslovenskom kole Biblickej olympiády, ktorá sa konala na Evanjelickej spojenej škole v Prešove.

            Po duchovnom úvode, nasledovalo rozdelenie súťažiacich do učební. Súťaž sa konala v online priestore v programe EduPage. Žiakom boli pridelené kódy a súťažili v štyroch kategóriách za štátne a cirkevné školy. Súťažné testy pripravila odborná porota na čele s predsedníčkou Katarínou Hudákovou.
            Za našu školu nás reprezentovali:  Zoja Madarászová, žiačka - 3. ročníka a Stela Šolcová - žiačka 5. ročníka
            Umiestnenie:
            Zoja Madarászová – za I. kategóriu – 3.miesto
            Stela Šolcová – za II. kategóriu – 1. miesto, absolútny víťaz, dosiahla  najvyššie percento úspešnosti 96,66% a od Nadácie Jána Ámosa Komenského jej bol darovaný notebook.

            Naším úspešným žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme im, aby vedomosti nadobudnuté z Božieho slova boli pre nich posilnením vo viere a aj v každodennom príkladnom správaní sa.

            -MK-
             

      • Kontakty

        • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
        • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
        • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
        • 37955942
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje