• PRAMENE - okresná vlastivedná súťaž

          • Dňa 22. júna sa uskutočnila okresná vlastivedná súťaž Pramene, ktorú organizuje Gemersko - malohontské múzeum. Zúčastnili sa jej aj naši žiaci 7.ročníka - Lucia Kubičeková, Sára Sebok, Viktória Dovalová, Lucia Drábová a Róbert Emody, ktorí si zmerali svoje vedomosti o histórii, prírode, archeológii a etnografii regiónu so žiakmi ostatných škôl v okrese. Nenechali sa zahanbiť a obsadili krásne 4. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme im ešte veľa takýchto úspechov.

          • Zážitky so sokoliarmi

          • V stredu 21.6.2023 boli na koncoročnom výlete žiaci 4. ročníka v Mojíne pri SOKOLIAROCH.  Privítali nás v sokoliarskom areáli, prehĺbil sme svoj záujem o ochranu prírody, predstavené nám boli dravce, sovy, návštívili sme les, náučný chodník, jazvečie a líščie nory, Rozlúčkový a zároveň zážitkový výlet bol výrazom detí "SUPER". Ďakujem rodine Kanátovcov, rodičom a vedeniu našej školy.
            M. Bojnová

          • Výlet za adrenalínom a zábavou

          • Krásny slnečný deň a množstvo zábavy si užili žiaci 2. stupňa a tretiaci v športovo - zábavnom areáli pod šírym nebom v Liptovskom Mikuláši. Absolvovali sme množstvo adrenalínových atrakcií, ako jazdu na štvorkolkách a býkovi, aquazorbing, streľbu zo vzduchovky a luku i sumo zápasenie. Tretiaci sa vyšantili na lanovej drahé, šmýkačkách a trampolíne. Nachovali sme morské prasiatka, zajačiky, lámu i pštrosa. Spoločne sme prežili deň plný nezabudnuteľných spomienok, ktoré ešte dlho zostanú v našej pamäti.

          • Škola v prírode Veľký Slavkov 2023

          • V nedeľu 4.6. sa stretlo v Jesenskom na stanici 24 detí plných očakávaní s rodičmi.  Pár sĺz na rozlúčku a dobrodružstvo sa mohlo začať. 

            Počasie sa  s nami vôbec nehralo. Okrem výletu na Skalnaté pleso, pršalo každý deň. Nejako sa nám však darilo chodiť medzi kvapkami a tak sme veľa videli a naozaj sme zmokli iba v posledný deň. Náučné výstavy Poliankovo Kvantáriumnás zoznámili s mnohými fyzikálnymi javmi. Múzeum TANAP-u zasa s flórou a faunou Tatier. Film o Svišťovi tatranskom  tak to bol čarovný príbeh zo života jednej kolónie svišťov. Vďaka nemu už vieme o svišťoch skoro všetko. Našu fyzickú kondíciu preveril výlet na Hrebienok a Studenovodské vodopády, ale aj  pobyt vo Fan Ville v Hozelci. Suché tričko na prezlečenie sme tu naozaj potrebovali.

            Most vo Veľkom Slavkove je spomienka, ktorá sa nedá opísať. To musíte zažiť. Vrátili sme sa domov, chvalabohu, zdraví a plní zážitkov. 

            Špeciálne poďakovanie patrí pani učiteľke Szitankovej a Jánovi Segedymu za to, že nám sponzorsky odviezli do Slavkova batožinu.

            A samozrejme všetkým trom pani učiteľkám : Majerčíkovej, Bánovej a Bagačkovej.

            VB

          • Futbal spája

          • V stredu 7. júna sa na štadióne MŠK Rimavská Sobota uskutočnili Majstrovstvá oblasti ZŠ v malom futbale Rimavská Sobota. Svoje futbalové zručnosti ukázalo 16 žiackych družstiev zložených zo žiakov 2. stupňa základných škôl z okresu Rimavská Sobota a Revúca.

            Aj naši futbalisti zo školy v úplne nových futbalových dresoch sa tohto turnaja zúčastnili a svojou bojovnosťou dokázali, že šport, nie len futbal, spája. Chlapci z ročníkov 5.,6.,7. a 8. spojili svoje sily a okúsili spolu chuť veľkého podujatia.

            Veríme, že do budúcnosti ich futbalový entuziazmus neopustí a aj naďalej budú hrať. 

          • Predĺženie platnosti preukazov ISIC/EURO<26

          • Oznamujeme držiteľom preukazov ISIC/EURO<26, že od dnešného dňa sa dajú objednávať známky na nový školský rok s platnosťou do 09/2024.

            Len s komplet predĺženým preukazom sa vyhnete problémom u poskytovateľov zliav a aj u niektorých dopravcov, ktorí overujú platnosť preukazu vizuálne aj čipovo.

            Žiaci si známky objednávajú sami, cez eshop (neobjednáva ich škola) v hodnote 10 EUR, na tromto linku :

            https://www.objednaj-preukaz.sk/produkt/skola-znamkaisiceuro/

            Pri objednávke si zvoľte spôsob doručenia – či chcete známku doručiť na školu alebo priamo domov. Pokiaľ sa rozhodnete, že známku si necháte doručiť na školu, doručené známky vám odovzdá zodpovedný pracovník na škole. 

            Pokiaľ sa rozhodnete, že známku si necháte doručiť na adresu priamo domov, tak Vám ju doručí kuriér. V tomto prípade budete hradiť poštovné (3€).

            Všetko ostatné sa dočítate v návode a na plagáte.

            Prajeme veľa zážitkov s ISIC/EURO<26 !

             

          • Deň s planétami v knižnici

          • Knižnica Mateja Hrebendu spolu s Hvezdárňou v Rimavskej Sobote pripravili dňa 1. 6. 2023  "Deň s planétami v knižnici".
            Knižnicu navštívili aj naši žiaci prvého stupňa v sprievode svojich vychovávateliek.
            Nádvorie knižnice zdobila obrovská 3D zemeguľa, pripravené boli aj tvorivé dieľne, kde si deti mohli zhotoviť jednu z planét slnečnej sústavy.
            Zapojili sa tiež do súťaží a hlavolamov. Odchádzali s rôznymi darčekmi, novými vedomosťami a príjemnými zážitkami.

            Barbora Jakabová 

          • Rimavskosobotská vetvička 2023- 16. ročník


          • V utorok 30.5.2023 sme boli na lesníckom náučno-poznávacom chodníku vo  zvernici na Teplom Vrchu. Prijali sme POZVANIE do  "LESNEJ OBÝVAČKY", kde my sme  hostia, obyvateľmi sú lesné zvieratá. Návštívili sme 12 stanovíšť. Spoznávali sme vtáky, hmyz, dreviny, rastliny, poľovníctvo a historické náradie. Mali sme možnosť pohladiť psov, skúsili sme píliť drevo, či ochutnať med. Návšteva a vôňa lesa sa nám páčila. Ďakujeme Lesom Slovenskej republiky a vedeniu školy za usporiadanie akcie.

            M. Bojnová

          • Futbalový turnaj o pohár riaditeľa EZŠ ZO

          • Šesť družstiev z troch škôl sa dnes stretlo na ihrisku a bojovalo v 1. ročníku futbalového turnaja o pohár riaditeľa Evanjelickej základnej školy Z. Oravcovej. Vo vzájomných zápasoch bojovali futbalisti mladších a starších žiakov. 
            V 1. ročníku v kategórii mladších žiakov vyhrali žiaci zo Základnej školy s materskou školou Bátka, 2. miesto obsadili žiaci Spojenej školy RKC v Rimavskej Sobote a 3. miesto získali naši chlapci z 5.,6. a 7. ročníka.
            Aj v kategórii starších žiakov 1. miesto obsadili žiaci zo ZŠ s MŠ z Bátky, 2. miesto získali futbalisti našej EZŠ ZO a 3. miesto družstvo SŠ RKC.

            Všetky zápasy sa odohrali v duchu fair-play, zúčastneným pán riaditeľ odovzdal diplomy a vítazné poháre.

            Športu a futbalu zdar!

          • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

          • Výtvarná výchova nemusí byť len o kreslení a maľovaní. Dnes sa deviataci a ôsmaci dozvedeli o tom, ako sa v minulosti prepisovali knihy, že ich prepisovali mnísi v skriptóriu, aký atrament na to používali a ako sa dá vyrobiť. 
            Pani učiteľka Katarína Sojková vo svojej prednáške predstavila aj výrobu pergamenu, staré, ručne písané knihy a tiež poradila, ako si vyrobiť štetec a vlastný atrament.

            Bolo to veľmi zaujímavé a tiež poučné.

          • Zážitková prehliadka Gemersko-malohontského múzea

          • O tom, že história sa dá spoznávať aj zaujímavým spôsobom sa presvedčili žiaci 8. a 9. ročníka, ktorí navštívili Gemersko - malohontské múzeum. Zažili zážitkovú prehliadku stálej expozície múzea s využitím virtuálnej reality. Týmto moderným spôsobom sa dostali do minulosti a mohli si pozrieť vybrané časti expozície. Všetkým sa prehliadka páčila a mnohí zistili, že história nie je nudná a dokáže prekvapiť, zaujať i potešiť.
            LS

          • Deň matiek 2023

          •  

            Ty máš mňa a ja mám teba, a preto sme bohatí.

            To najlepšie  čo BOH stvoril je svet mama a v ňom TY!

             

            Tieto a ešte veľa ďalších slov plných lásky, vďaky a uznania odzneli z úst našich najmenších žiakov na vystúpení venovanom mamičkám. Deň matiek na našej škole pohladil srdcia i zarosil oči všetkých, ktorí si tieto slová vypočuli . A nielen to. Podmanivé hlásky našich  žiakov prvého stupňa vytvorili  ten najkrajší spevácky zbor, aký ich mamky ešte nikdy nepočuli. K tomu vlastnoručne vyrobený darček spečatil slová: “Mami, ďakujem ti, že si!“

             

             

          • SVETOVÝ DEŇ ČERVENÉHO KRÍŽA A ČERVENÉHO POLMESIACA

          • Územný spolok SČK v Rimavskej Sobote zorganizoval dňa 9.5. na námestí akciu pri príležitosti   SVETOVÉHO DŇA ČERVENÉHO KRÍŽA A ČERVENÉHO POLMESIACA. Zúčasnili sa jej aj žiačky našej školy, ktoré sa veľmi pekne prezentovali ukážkami prvej pomoci ako napr. oživovanie, veľké krvácanie, zlomeniny hornej a dolnej končatiny, rezné rany, cudzie teleso v rane. Boli veľmi šikovné, patrí im vďaka a veľká pochvala.

            HM

          • Celoslovenské kolo Duchovnej piesne – ECAV

          • V piatok 5.5.2023 sa v Aule Biblickej školy v Martina uskutočnil v poradí už 9. ročník speváckej súťaže Duchovná pieseň – ECAV.
            Zišlo sa na nej niekoľko desiatok víťazov zo seniorátnych kôl ECAV. Súťažiaci boli rozdelení podľa veku do piatich kategórii. Spievali predpísané povinné piesne z Evanjelického spevníka alebo  duchovnú pieseň podľa vlastného výberu.

            Našu školu reprezentovala Viktória Ines Laet Slovák zo 4. ročníka. V rámci svojej II. kategórie zaspievala povinnú pieseň z ES č. 623 – Knieža mieru víťazí a ďalšiu podľa vlastného výberu - Záhradôčka spanilá.

            V speváckej súťaži získala 2. miesto a bolo jej porotou udelené strieborné pásmo. Našej žiačke k úspechu srdečne blahoželáme a prajeme jej, aby naďalej rozvíjala svoj talent a spievala s radosťou v srdci Pánu Bohu na česť a slávu.

            -MK-

          • Dni mesta Rimavská Sobota

          • Ako každý rok, tak aj v piatok 5.5.2023 pozdravili celé mesto deti z materských a základných škôl na podujatí Dni mesta Rimavská Sobota. Nechýbali medzi nimi ani naši šikovní tanečníci. 
            Len pozrite, ako im to na pódiu pristalo :-)

          • Celoslovenské kolo Biblickej olympiády 2023

          • V piatok 28.apríla 2023 sa súťažiaci – víťazi prvých miest seniorátnych kôl po dvoch rokoch mohli opäť spoločne stretnúť na Celoslovenskom kole Biblickej olympiády, ktorá sa konala na Evanjelickej spojenej škole v Prešove.

            Po duchovnom úvode, nasledovalo rozdelenie súťažiacich do učební. Súťaž sa konala v online priestore v programe EduPage. Žiakom boli pridelené kódy a súťažili v štyroch kategóriách za štátne a cirkevné školy. Súťažné testy pripravila odborná porota na čele s predsedníčkou Katarínou Hudákovou.
            Za našu školu nás reprezentovali:  Zoja Madarászová, žiačka - 3. ročníka a Stela Šolcová - žiačka 5. ročníka
            Umiestnenie:
            Zoja Madarászová – za I. kategóriu – 3.miesto
            Stela Šolcová – za II. kategóriu – 1. miesto, absolútny víťaz, dosiahla  najvyššie percento úspešnosti 96,66% a od Nadácie Jána Ámosa Komenského jej bol darovaný notebook.

            Naším úspešným žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme im, aby vedomosti nadobudnuté z Božieho slova boli pre nich posilnením vo viere a aj v každodennom príkladnom správaní sa.

            -MK-
             

          • Seniorálne a školské kolo Duchovnej piesne RIS

          • V pondelok 17. apríla 2023 sa v školskej kaplnke v Evanjelickej ZŠ Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote konalo seniorálne kolo súťaže Duchovná pieseň v Rimavskom senioráte a školské kolo EZŠ ZO. Duchovná správkyňa EZŠ ZO Martina Krivdová privítala prítomných. Pod hudobným doprovodom brata farára Štefana Gabčana sme si spoločne zaspievali detskú pieseň. Po zamyslení duchovnej správkyne na Ž 147,1, pani zástupkyňa EZŠ ZO Katarína Mišanková predstavila súťažiacim žiakom porotu v zložení Gabriela Rufusová, Štefan Gabčan a Milica Bojnová. Potom už nasledovalo vystúpenie jednotlivých žiakov a my ostatní sme sa mohli započúvať do rôznych kresťanských piesní. Po skončení súťaže a občerstvení sa prítomní žiaci dozvedeli výsledky od predsedu poroty Štefana Gabčana a od pána riaditeľa EZŠ ZO Radomíra Leichera si prevzali  diplomy.

            Na celoslovenské kolo súťaže Duchovná pieseň postúpili: 

            2. kategórie: Katka Guzmová z CZ ECAV Tisovec

            3. kategórie: Simonka Katreniaková z CZ ECAV Tisovec

            Za Evanjelickú ZŠ Zlatice Oravcovej bola na reprezentáciu svojej školy na celoslovenské kolo porotou vybratá: Viktória Ines Laet Slovák z 2. kategórie.

            Sme vďační Pánu Bohu, že požehnal tento deň a aj keď nie vo veľkom počte súťažiacich sme sa mohli  opäť stretnúť  a tak spievať na Božiu česť a slávu. 

             

          • Seniorátne kolo Biblickej olympiády

          • Dňa 31.3.2023 sa prostredníctvom Edupge konalo Seniorátne kolo Biblickej olympiády. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov v dvoch kategóriách.

            V I. kategórii získali naši žiaci nasledovné umiestnenia :
            1. miesto Zoja Madarászová,  2. miesto Stela Silaeva  3. miesto Teodora Sebök.

            V II. kategórii získala 1. miesto Stela Šolcová.

            Okrem toho sa ďalší traja žiaci - Simona Zvodová, Elizabeth Vargic a Lukáš Nociar stali úspešnými riešiteľmi v I. kategórii.

            Do Celoslovenského kola, ktoré sa bude konať v Prešove 28.4. 2023  postupujú žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach.

            Diplomy a vecné ceny odovzdal žiakom pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher.  Nakoniec sa duchovná správkyňa pomodlila so všetkými Modlitbu Pánovu.

            Všetkým menovaným žiakom gratulujeme a postupujúcim žiakom držíme palce na Celoslovenskom kole Biblickej olympiády.

            MK

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje