• Seniorálne a školské kolo Duchovnej piesne RIS

          • V pondelok 17. apríla 2023 sa v školskej kaplnke v Evanjelickej ZŠ Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote konalo seniorálne kolo súťaže Duchovná pieseň v Rimavskom senioráte a školské kolo EZŠ ZO. Duchovná správkyňa EZŠ ZO Martina Krivdová privítala prítomných. Pod hudobným doprovodom brata farára Štefana Gabčana sme si spoločne zaspievali detskú pieseň. Po zamyslení duchovnej správkyne na Ž 147,1, pani zástupkyňa EZŠ ZO Katarína Mišanková predstavila súťažiacim žiakom porotu v zložení Gabriela Rufusová, Štefan Gabčan a Milica Bojnová. Potom už nasledovalo vystúpenie jednotlivých žiakov a my ostatní sme sa mohli započúvať do rôznych kresťanských piesní. Po skončení súťaže a občerstvení sa prítomní žiaci dozvedeli výsledky od predsedu poroty Štefana Gabčana a od pána riaditeľa EZŠ ZO Radomíra Leichera si prevzali  diplomy.

            Na celoslovenské kolo súťaže Duchovná pieseň postúpili: 

            2. kategórie: Katka Guzmová z CZ ECAV Tisovec

            3. kategórie: Simonka Katreniaková z CZ ECAV Tisovec

            Za Evanjelickú ZŠ Zlatice Oravcovej bola na reprezentáciu svojej školy na celoslovenské kolo porotou vybratá: Viktória Ines Laet Slovák z 2. kategórie.

            Sme vďační Pánu Bohu, že požehnal tento deň a aj keď nie vo veľkom počte súťažiacich sme sa mohli  opäť stretnúť  a tak spievať na Božiu česť a slávu. 

             

          • Seniorátne kolo Biblickej olympiády

          • Dňa 31.3.2023 sa prostredníctvom Edupge konalo Seniorátne kolo Biblickej olympiády. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov v dvoch kategóriách.

            V I. kategórii získali naši žiaci nasledovné umiestnenia :
            1. miesto Zoja Madarászová,  2. miesto Stela Silaeva  3. miesto Teodora Sebök.

            V II. kategórii získala 1. miesto Stela Šolcová.

            Okrem toho sa ďalší traja žiaci - Simona Zvodová, Elizabeth Vargic a Lukáš Nociar stali úspešnými riešiteľmi v I. kategórii.

            Do Celoslovenského kola, ktoré sa bude konať v Prešove 28.4. 2023  postupujú žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach.

            Diplomy a vecné ceny odovzdal žiakom pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher.  Nakoniec sa duchovná správkyňa pomodlila so všetkými Modlitbu Pánovu.

            Všetkým menovaným žiakom gratulujeme a postupujúcim žiakom držíme palce na Celoslovenskom kole Biblickej olympiády.

            MK

          • Slávnostný zápis do 1. ročníka na rok 2023/2024

          • pis do 1. ročníka Evanjelickej základnej školy Zlatice Oravcovej na školský rok 2023/2024

            sa uskutoční za účasti detí a rodičov

            3. apríla 2023 a 4. apríla 2023

            od 12:00 do 16:00 hod.

            v triedach na prízemí našej školy.

            Pri zápise sú potrebné :

            osobné údaje o dieťati v rozsahu

            • meno a priezvisko (je žiadúce, aby bolo uvedené  v tvare totožnom ako na rodnom liste),
            • dátum a miesto narodenia,
            • adresa trvalého pobytu alebo adresa miesta, kde sa dieťa alebo žiak obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu,
            • rodné číslo,
            • štátna príslušnosť,
            • národnosť

            osobné údaje o zákonných zástupcoch dieťaťa v rozsahu

            • meno, priezvisko a adresa trvalého pobytu,
            • adresa miesta, kde sa zákonný zástupca obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu
            • kontakt na účely komunikácie.

            Ak sa nemôžete zúčastniť slávnostného zápisu v uvedených dňoch, nemajte strach. Zápis pokračuje počas celého mesiaca apríl 2023 prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorú nájdete tu :

            https://www.ezszo.sk/register/

            Po prijatí elektronickej prihlášky budeme zákonných zástupcov kontaktovať telefonicky.

          • Pozdrav z lyžiarskeho kurzu

          • V týždni od 27.3.2023 do 31.3.2023 sú naši žiaci z druhého stupňa na lyžiarskom kurze v lyžiarskom stredisku Roháče - Spálená. Spolu s inštruktormi pánom učiteľom Zoltánom Csízim, Miroslavom Dedinským, Katarínou Mišankovou a pani doktorkou Ivetou Ďuríkovou nám všetkým posielajú zasnežený tatranský pozdrav!

        • Doležité!!!  Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa
          • Doležité!!! Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

          • Vážení rodičia.

            V týchto dňoch Vaše deti dostanú Žiadosti (návtratky) o poskytnutie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa.

            Dostanú ich na základe novely  zákona o pomoci v hmotnej núdzi s účinnosťou od 01.05.2023, ktorá  mení a dopĺňa zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácie na stravu.

            V zmysle § 4 ods. 3 zákona o dotáciách, dotáciu na stravu možno poskytnúť na zabezpečenie obeda a iného jedla v MŠ a v ZŠ na dieťa, ktoré navštevuje:

                - posledný ročník MŠ alebo základnú školu, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada žiadateľa o dotáciu (ďalej len „zriaďovateľ školy“) prostredníctvom zariadenia školského stravovania, aby podal žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa,

                - MŠ, okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „deti v HN/ŽM“),

               - MŠ, ak v MŠ, okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.

            Vzhľadom na zmenu kategórií oprávnených detí sa od 01.05.2023 už nebude prihliadať na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa, t.j. dieťaťu od 01.05.2023 môže byť poskytnutá dotácia na stravu aj v prípade, ak naň rodič poberá daňový bonus.

            V prípade detí navštevujúcich ZŠ alebo posledný ročník MŠ, bude možné dotáciu na stravu od 01.05.2023 poskytnúť len za podmienky, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu (ďalej spolu len „rodič“) písomne požiada zriaďovateľa školy prostredníctvom zariadenia školského stravovania, aby podal žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa.

            V prípade, ak rodič dieťaťa/zariadenie SPOD a SK nedoručí túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým rodič/zariadenie SPOD a SK v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiada.

            Ak máte záujem o dotáciu na stravu od 1.5.2023, žiadame Vás o starostlivé vyplnenie návratky a jej opätovné doručenie do školy najneskôr 5. apríla 2023.

            Zároveň máte možnosť podania žiadosti aj elektronicky prostredníctvom EduPage v sekcii Žiadosti/Vyhlásenia. Ak tak aj urobíte, je to tiež potrebné nahlásiť návratkou, ktorú Vaše dieťa dostalo v škole (z dôvodu potreby písomnej formy a archivácie).

            Žiadosť/návratku vrátite škole! Škola všetky žiadosti spracuje a poskytne informácie zriaďovateľovi a zariadeniu školského stravopvania.

            Žiadosť (návratku) nájdete pod textom.

            Za včasné a starostlivé vyplnenie vopred ďakujeme, uľahčí nám to ďalšie potrebné úkony.

             

            S pozdravom

             

            Mgr. Radomír Leicher -  riaditeľ školy

          • Deň učiteľov

          • Dátum 28. marec je dlhé roky spojený s povolaním učiteľa, učiteľky. Aj my si dnes pripomíname sviatok všetkých, ktorí vyučujú a vychovávajú žiakov a to nielen v našej škole. Ku Dňu učiteľov prajeme všetkým mnoho zdravia, dobrej nálady, pohody a úspešných žiakov. Ďakujeme im za ich obetavú a náročnú prácu, ktorá im je nielen zamestnaním, ale aj poslaním. 
            Pri príležitosti Dňa učiteľov boli aj učitelia z našej školy ocenení primátorom mesta Rimavská Sobota za zásluhy o rozvoj školstva. Slávnostné oceňovanie sa konalo v pondelok 27. marca a Plaketou J. A. Komenského vedenie mesta ocenilo prácu nášho pána riaditeľa Mgr. Radomíra Leichera, pani učiteľky Mgr. Stanislavy Szitankovej a  pána učiteľa Mgr. Miroslava Dedinského. 
            Im a tiež ostatným učiteľom srdečne gratulujeme!

          • DEŇ VODY 2023

          • DEŇ VODY, ktorý každoročne oslavujeme v mesiaci marec, tento rok pripadol na stredu 22.3.2023. Aj žiaci našej školy si tento deň pripomenuli spolu s pani Ing.  Želmírou Rúžičkovou rôznymi aktivitami, prednáškami, príbehmi.  Deti sa pri všetkých aktivitách mnoho nových vecí naučili,  vyrobili si zaujímavé farebné kamienky a veľmi sa im to  páčilo. Pani Ing. Rúžičkovej ďakujeme za čas, ktorý nám venovala a naučila nás nové poznatky.

            HM

          • Zlatá krajina

          • 16.marca 2023 sa vyhodnocovala literárna súťaž Zlatá krajina. Naše práce ohodnotila pani

            spisovateľka Ľubica Kepštová, ktorej sa veľmi páčili naše príbehy, rozprávky a

            básničky. Bola veľmi rada, že v dnešnom svete mobilov sa nájdu deti s literárnym

            talentom a dúfa, že z nás vyrastú spisovatelia a spisovateľky.

            Stela Šolcová

          • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • V piatok 17.3.2023 sme sa zúčastnili súťaže v prednese poézie a prózy okresného kola Hviezdoslavovho Kubína. P. O. HVIEZDOSLAV povedal: " Prameňom poézie je a má byť srdce." Žiaci našej školy, naši recitátori sa na prednes veľmi zodpovedne pripravili a do svojich prednesov určite vložili aj svoje srdce.  Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť a prajeme veľa ďalších úspechov.
            M. B. 

          • Prezentácia Evanjelického gymnázia v Tisovci

          • Pani učiteľka a žiačka Evanjelického gymnázia z Tisovca boli tento týždeň predstaviť ich strednú školu našim žiakom. Oboznámili ich o metódach, formách a spôsobe vyučovania a rôznych podujatiach, workshopoch, aktivitách, ktoré pripravujú a realizujú.

            Ďakujeme za zaujímavé informácie a prezentáciu.

          • Krabice požehnania 2

          • Prinášame Vám fotodokumentáciu z prípravy zbierky pre Ukrajinu Krabice požehnania 2, na ktorú ste prispeli finančnými prostriedkami.  Koordinátor z našej školy pán učiteľ Dedinský so svojim tímom postupovali presne podľa pokynov a vďaka vašej štedrosti sme tentokrát naplnili dve krabice pre dve ukrajinské rodiny.

            Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom, ktorí prispeli, nech sa vám vaša štedrosti vráti desaťnásobne a nech vám ju Boh odplatí svojím požehnaním!

             

          • Medzinárodný deň žien

          • Dnes si na všetky prítomné aj neprítomné ženy v našom kolektíve spomenul pán riaditeľ a sprijemnil im sviatočný deň kvietkom. 
            Všetkým ženám zo srdca gratulujeme k ich sviatku 🌹

          • Takto sa hľadajú poklady našej školy

          • O pokladoch v našej Evanjelickej základnej škole Zlatice Oravcovej sa minulú sobotu presvedčili malí predškoláci, ktorí do svojho albumu nazbierali prvé hviezdičky 🌟.

            Kto by to bol povedal, že medzi pokladmi nájdu drevené paličky, pomocou ktorých vedia počítať a skladať rôzne tvary. Alebo písmenká ukryté v nezvyčajnom fialovom kinetickom piesku, či programovateľného  robota zo Star Wars BB-8.

              V hľadaní pokladov boli všetci ozaj skvelí. Zistili napríklad, že miniatúrne veci sa dajú pozorovať pod mikroskopom, z čoho boli úplne nadšení. A viete, že u nás poklady hľadali aj v angličtine? Spolu s pani učiteľkou a čarovným perom preskúmali tajomstvá angličtiny. Ďalšou tajomnou komnatou ich previedli piesne a hudba našich pánov učiteľov, s ktorými si všetci zaspievali a dokonca aj zatancovali. Neprebádaným územím telocvične deti  sprevádzali pani učiteľky a po športových výkonoch v albumoch opäť pribudla ďalšia hviezdička. Svoju šikovnosť a zručnosť dokazovali aj rôznymi aktivitami, vyšívaním, šnurovaním šnúrok, skladaním puzzle. Veru, povieme Vám, že tých pokladov bolo neúrekom.

            A to bol len začiatok! Od septembra im do albumov budú pribúdať ďalšie hviezdičky, až nimi naplnia truhlicu a nájdu ten najväčší poklad v podobe množstva zaujímavých a užitočných školáckych pomôcok a vecí. A hlavne ich budúcu školu - našu Evanjelickú základnú školu Zlatice Oravcovej.

          • POKLADY MOJEJ ŠKOLY - POZVÁNKA

          • Pozývame všetkých predškolákov, ich mamičky a oteckov na návštevu a hľadanie pokladov v našej škole dňa 18. februára 2023 od 10:00 hodiny. Neváhajte a navštívte našu školu, porozprávajte sa s nami, spoznajte našich učiteľov a ich prácu.

            TEŠÍME SA NA VÁS!

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy s kolektívom učiteliek a učiteľov :-)

             

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje