• Vyhodnotenie Jarnej športovej súťaže s iWatt

          • Po mesačnom zápolení v rôznych športových disciplínach v piatok 10.6.2022 pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher vyhodnotil a vyhlásil víťazov Jarnej športovej súťaže, ktorú naša škola organizovala so spoločnosťou iWatt. Do športovania a súťaženia sa zapojilo 279 športovcov - žiakov, rodičov, zamestnancov školy, priateľov, známych aj neznámych. Spoločne, počas celého trvania súťaže, vykonali 4273 športových aktivít za ktoré získali 133 763 iWattov.

            Najúspešnejšou triedou sa stala trieda DRUHÁKOV, ktorí dosiahli 1537 aktivít a 43697 iWattov. Za spoločné športové výkony si určite zaslúžia skvelé odmeny - výlet do BOUNCE PARK 17 do Banskej Bystrice, športové batohy, športové uteráky a šiltovky s led svietidlom. Samozrejme, sa v ich triede, na čestnom mieste, bude vypínať putovný pohár pre víťaza. Okrem všetkých týchto vecných cien získavajú ešte jeden deň voľna, ktorý využijú na výsadbu stromov v lokalite Rimavskej Soboty, ktoré venovala spoločnosť iWatt a naša škola mestu Rimavská Sobota. A to ešte nie je všetko! Najaktívnejší športovec medzi žiakmi druhého ročníka sa stal Samko Strýčko s nazbieranými 570 iWattmi. Ten si mohol vybrať jedného z troch žolíkov - Zábudlivec, Zlepšovák, Antistres, ktorého môže využiť do konca školského roka.  

            Druhé miesto získala SIEDMA trieda s 578 aktivitami a 20746 iWattmi. V športových batohoch si našli aj hliníkové športové fľaše a najlepší z nich Dominik Szígyartó (4426 iWattov) si tiež vybral žolíka.

            Na treťom mieste sa umiestnili naši DEVIATACI  so 600  aktivitami a 20248 iWattmi. Odniesli si bavlnené športové batohy a Beatka Oravcová, najlepšia spomedzi nich (1786 iWattov) získala žolíka Zlepšováka.

            Absolútnym víťazom zo všetkých zúčastnených športovcov s najvyšším počtom 4501 nazbieraných iWattov sa stal náš pán školník Juraj Š., ktorému pán riaditeľ odovzdal pohár pre absolútneho víťaza.

            Nápad celej Jarnej športovej súťaže priniesol a do života spolu s tímom iWatt uviedol náš pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher. Za ideu, organizáciu, realizáciu a športový prístup mu žiaci a zamestnanci školy udelili Čestné uznanie a medailu. Jeho myšlienka spojila amatérskych športovcov z radov žiakov, rodičov, zamestnancov a tiež ďalších ľudí v jedinečnej súťaži, v ktorej zvíťazil hlavne športový duch a všetci získali okrem nazbieraných iWattov dobrý pocit zo zdravého pohybu a pozitívnu energiu.

            Tešíme sa na ďalšie podobné súťaže a na športové zážitky!

             

             

          • Ocenenia a diplomy pre reprezentantov školy

          • V piatok 10.6.2022 pán riaditeľ slávnostne odovzdal ocenenia a diplomy žiakom, ktorí reprezenrtovali našu školu v celoslovenskom kole Biblickej olympiády a Duchovnej piesne 202, ktoré im zaslali z Generálneho biskupského úradu ECAV na Slovensku z Bratislavy. Ešte raz všetkým srdečne gratulujeme!

          • Slovensko na mape

          • Tretiaci spolu s triednou učiteľkou Milicou Bojnovou mali triedne rodičovské združenie spojené s prezentáciami svojich projektov z Vlastivedy. Tento rok bol obohatený o ďalší predmet vlastiveda. Hneď na začiatku školského roka začali s projektom NAŠA KRAJINA A OKOLIE. Počas roka ich triedu navštívila aj pani Rizová z Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina, ktorá žiakov oboznámila o Národných parkoch v Slovenskej republike, ktoré hľadali na mape. Na slovenskom jazyku následne pohoria a nížiny spojili s vlastnými a všeobecnými podstatnými menami. Pracovali tiež na rôznych bádateľských listoch, na slepej mape a spoznávaní okolia. Každý žiak vypracoval projekt o nížinách a pohoriach na Slovensku s rovinatou alebo hornatou krajinou, s rozlohou, so  živočíšstvom, s rastlinami, ktoré sa pestujú na tomto území a odprezentoval ho.  Projekt uzavrie triedny výlet na Hajnáčsky hrad v medzipredmetových vzťahoch s prírodovedou.

             MB

          • Obnovenie platnosti ISIC/EURO 26

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Obnovte si platnosť preukazu ISIC/EURO 26 na ďalší školský rok 2022/2023. Ako to urobiť nájdete v priloženom návode.

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy

             

             

          • Deň detí 2022

          • Zatiaľ čo sa deti z  I. stupňa čľapkali vo wellnesse, v škole prebiehali turnaje vo futbale a vybíjanej. Družstvá chlapcov a dievčat zápolili o sladkú hlavnú cenu. Nešlo ani tak o to, aby vyhrali, ale hlavne o to, aby sa spoločne zabavili. Futbalový turnaj vyhralo družstvo deviatakov a siedmakov a turnaj vo vybíjanej družstvo deviatačok. Pán riaditeľ a pani zástupkyňa im odovzdali zaslúženú odmenu.
            Tí, ktorí nesúťažili, usilovne povzbudzovali. Naši žiaci zo špeciálnej triedy hľadali po škole a dvore ukryté vajíčka, v ktorých boli malé prekvapenia.

            Po športovom dopoludní sa všetci zišli na školskom  dvore a spoločne si opekali a zabávali sa. Bol to mimoriadne vydarený deň. Ďakujeme rodičovskému združeniu  za príspevok pre deti a vedúcej CŠJ za pomoc a nanuky.  Veď v kútiku duše sme všetci stále deťmi :-)

            JS

          • Vláčik, voda, pohoda

          •  

            Tak takto si deti našej školy budú spomínať na Deň detí 2022. Strávili sme ho vo wellness vo Veľkých TeriakovciachUpršané ráno rýchlo vystriedalo slniečko.  Konečne sme sa dočkali! Vodička teplá, celý bazén iba pre nás...čo viac si želať!

            Ďakujeme pekne majiteľom Wellness&Spa pod Maginhradom za nádherne strávený deň .

            Žiaci a učitelia EZŠ ZO RS

          • Vyučovanie SJ v 3. ročníku

          • Na hodine Slovenského jazyka a literatúry sa  tretiaci s pani učiteľkou Bojnovou učili ako napísať OSNOVU A OPIS PRACOVNÉHO POSTUPU. Napísali si osnovu, podľa pripravených slovných spojení si premysleli a napísali pracovný postup. Porozprávali ho spolužiakom a vyrobili si rybku. Skúste si to aj vy.
            M. Bojnová

          • Deň matiek 2022

          • V 4.nedeľu po Veľkej noci 15.5.2022 sa konali v CZ ECAV  Rimavská Sobota služby Božie. Slovom Božím poslúžila sestra seniorka Viktória Lisáková.
            Na službách Božích boli ocenení diplomami a vecnými cenami úspešní žiaci celoslovenského kola Biblickej olympiády, ktoré im odovzdala pani zástupkyňa Katarína Mišanková. Potom vystúpili žiaci s programom, ktorý bol pripravený ku Dňu matiek a mamičkám odovzdali na pamiatku bio kvet vyrobený z plastových fliaš. Duchovná správkyňa sa poďakovala všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto programu a hlavne Pánu Bohu, že požehnal tento deň.

            -MK-

          • Duchovná pieseň 2022

          • Tento rok sa v piatok 6.mája uskutočnil v online priestore už 8.ročník súťaže Duchovná pieseň, ktorá je zameraná na sólový spev. Súťažiaci spievali predpísané povinné piesne z Evanjelického spevníka alebo duchovnú pieseň podľa vlastného výberu. 

            V celoslovenskom kole našu školu reprezentovali traja žiaci. Každý z nich naspieval jednu pieseň, ktorej nahrávka bola vopred zaslaná a vyhodnotená porotou. Druhé kolo bolo online a žiaci zaspievali pieseň určenú podľa kategórii.

            Naši žiaci získali veľmi pekné umiestnenia.

            V I. kategórii získal zlaté pásmo a jej absolútnym víťazom sa stal Adam Szitanko z 2. ročníka.

            V II. kategórii - strieborné pásmo získal Marco Marčíni z 5. ročníka a  bronzové pásmo bolo udelené Viktórii  Ines Laet Slovákovej z 3.ročníka.

            Úspešným žiakom blahoželáme a prajeme im, aby naďalej pokračovali v rozvíjaní svojho hudobného talentu. Ďakujeme Pánu Bohu, že požehnal tento deň a všetci súťažiaci Ho mohli oslavovať duchovnými piesňami.


            -mk-

          • Vitajte nám, vitajte mamy, mamky, mamičky ...

          • ... zasmejte sa ,

            pozdvihnite starostlivé hlavičky.

            Takto úprimne privítali žiaci  špeciálnej triedy našej školy svoje mamy i staré mamy  pri príležitosti Dňa matiek. Žiaci  zarecitovali básničky venované mamičkám, zaspievali pieseň Čo všetko deťom k šťastiu treba a zatancovali  ľudový tanček. Každý žiak obdaroval svoju mamičku vlastnoručne vyrobeným darčekom  a nechýbalo malé občerstvenie.

            KM

          • Pomáhame Slovenskému Červenému krížu

          • Naše ôsmačky a deviatačky spolu s pani učiteľkou Majerčíkovou v piatok v rámci Dní mesta reprezentovali nielen našu školu, ale aj Slovenský Červený kríž tým, že predvádzali ukážky prvej pomoci. Pre každého je dôležité, aby vedel základné prvky podávania prvej pomoci, pretože nikdy nevieme, kedy sa nám to môže zísť a niekomu tým možno zachránime život. Dievčatá boli veľmi šikovné!

          • Vystupovali sme na Dňoch mesta Rimavská Sobota

          • Pri príležitosti Dní mesta Rimavská Sobota materské a základné školy pozdravia občanov svojimi vystúpeniami. Tento rok sme sa predstavili tancom Chocolade. Sukne sa len tak vlnili pri rytmoch veselej piesne a diváci sa naozaj mali na čo pozerať. Tanečnice a tanečníci boli skvelí a na pódiu sa cítili ako doma. 

          • Celoslovenské kolo Biblickej olympiády z evanjelického náboženstva a náboženskej výchovy

          • Dňa 29.apríla 2022 v piatok sa uskutočnilo online priestore v programe EduPage celoslovenské kolo Biblickej olympiády, do ktorého sa prebojovalo šesť žiačok  aj z našej školy. Súťažilo sa v štyroch kategóriách za štátne a cirkevné školy. Biblickú olympiádu otvorila duchovná správkyňa Martina Krivdová  modlitbou a pani zástupkyňa Katarína Mišánková popriala žiačkam veľa rozvahy a aj múdrosti pri vypracovávaní súťažných otázok. Dozor nad súťažiacimi robil pán asistent učiteľa Michal Mišanko. Za cirkevné školy v 1. kategórii súťažilo 27 žiakov a našu školu zastupovalo 6 žiačok.

            Poctivé čítanie a štúdium biblických textov naším žiačkam prinieslo skvelé umiestnenia v prvej desiatke za cirkevné školy. Na 1. mieste sa umiestnila Kristína Blanka Lendvorská, na 3.mieste Stela Šolcová - obidve žiačky zo 4. ročníka. Úspešnými riešiteľkami sa stali tretiačky: na  8.mieste Stela Silaeva  a na 9. mieste Teodora Sebők.

            Ďakujeme Pánu Bohu, že požehnal snahu našich žiačok, ako aj priebeh celej Biblickej olympiády. Naším žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme im, aby získané vedomosti z Božieho slova im boli ukazovateľom tej správnej cesty v živote.

            MK

          • Sme úspešná škola 2.0

          • Tešíme sa z veľkého úspechu našich žiačok IV. triedy na celoslovenskom kole Biblickej olympiády  z evanjelického a. v. náboženstva. Blanka Kristina Lendvorská získala v silnej konkurencii krásne 1. miesto a jej spolužiačka Stela Šolcová 3. miesto. Tretiačky Stela Silaeva a Teodora Sebök sú úspešné riešiteľky celoslovenského kola. Vo svojej kategórii sa umiestnili na 8. a  9. mieste. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme školskej duchovnej správkyni Mgr. Martine Krivdovej za  systematickú a dôslednú prípravu.

        • SÚŤAŽ S LIDL - HLASUJTE ZA VAŠU ŠKOLU
          • SÚŤAŽ S LIDL - HLASUJTE ZA VAŠU ŠKOLU

          • ­Súťaž o výpočtovú techniku pre školy v rámci projektu „Slovenskô ako maľované“ vypukla už 2. mája 2022.

            Do súťaže je zapojená aj naša škola a je zaradená do 3. kategórie podľa veľkosti. Ak bude mať dostatočný počet hlasov, môže vyhrať modernú techniku za 15000 EUR.
             

            Ako môžete pridať svoj hlas ?

            Tu je krátky návod :

            1. Hlasy pre školu môžu získať  naši priaznivci za nákup potravín v Lidli. Za každých 20 € nákupu získavate  zadarmo balíček s nálepkami „Slovenskô ako maľované“ aj s hlasovacou kartičkou. Balíčky si môžete aj kúpiť za 0,49 €. 
            2. Po navštívení stránky malovaneslovensko.sk si  vyberiete našu školu a naskenovaním QR kódu alebo jednoduchým prepísaním číselného kódu jej pošlete svoj hlas.

            Čím viac hlasov naša škola získa, tým vyššiu šancu má vyhrať modernú techniku.

            Podporte svojím hlasom Vašu školu, aby sme mohli zmodernizovať a skvalitniť vyučovanie pre našich žiakov = Vaše deti.

            Za každý hlas zo srdca ďakujeme!!!

             

             

          • BLAHOŽELÁME

          • Adamovi Szitankovi z II. triedy za krásne 3. miesto na krajskom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Jeho prednes povesti Kráľ Matej na zábave zaujal porotu aj obecenstvo v Kultúrnom dome vo Zvolenskej Slatine. Tešíme sa z Adamovho úspechu, ďakujeme pani učiteľke Mgr. Bagačkovej za pomoc pri jeho príprave na súťaž.

          • Dokážeme spolu viac - štafeta naprieč Slovenskom

          • V utorok v popoludňajších hodinách sme v našej škole privítali členov jednej z etáp štafetového behu naprieč celým Slovenskom, ktorým sa realizuje myšlienka spojenia všetkých evanjelických škôl na Slovensku. Šafetový kolík symbolicky odovzdali do rúk ďalším športovým nadšencom, ktorí v stredu pokračovali po vytýčenej trase.

            Spoločné športové úsilie vyústi do finančnej podpory rekonštrukcie sociálnych zariadení pre deti v Evanjelickej základnej škole v Červenici. 
            Každý môže prispieť svojim príspevkom. My sme tiež prispeli a tak veríme, že toto športové a ľudské úsilie bude mať úspech a prinesie radosť.

            Všetkým zapojeným športovcom - bežcom aj cyklistom prajeme veľa šťastných kilometrov a nám  prispievateľom dobrý pocit za pomoc pre hluchoslepé deti. 
             

            Ak by ste sa rozhodli môžete aj vy až do konca apríla využiť možnosti podpory

             

            a/ dobrovoľne prispieť na účet zbierky s názvom Dokážeme spolu viac SK51 0200 0000 0045 6925 4257  

            b/ kúpou produktov (ponožky, multifunkčnej šatky, čelenky) značky FUSAKLE cez e-shop https://www.fusakle.sk/kolekcie/pomaham/dokazeme-spolu-viac.html


            ĎAKUJEME!

             

             

             

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje