• Šaliansky Maťko, Adamko a kráľ Matej

          • Určite Vás zaujíma, čo títo traja majú spoločné.

            Adamko je žiak druhej triedy, ktorý sa  na súťaži v prednese povesti s názvom Šaliansky Maťko umiestnil na 1. mieste. Šťastie mu priniesla povesť o kráľovi Matejovi.

            A tak títo traja chlapi urobili našej škole dobré meno a nám všetkým veľkú radosť.

            Adamko bude našu školu  reprezentovať na krajskom kole v Banskej Bystrici.

            vb

          • EkoAlarm - lektorovanie

          • Už po druhýkrát sme sa online vzdelávali s lektorkou CEEV ŽIVICA Katarínou Lepeškovou v rámci projektu EkoAlarm. Opäť sme si osviežili separovanie odpadu a tiež sa dozvedeli nové veci. Sme radi, že sa separovaniu a projektu v našej škole darí.

          • Úspešný riešiteľ krajského kola Olympiády v nemeckom jazyku

          • V stredu 16. 2. 2022 sa konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentoval piatak Mathias Varga, ktorý postúpil z 1. miesta v okresnom kole. Súťaž prebehla online, skladala sa z písomnej aj ústnej časti. Mathias sa stal úspešným riešiteľom krajského kola. Sme naňho hrdí a srdečne mu blahoželáme.

          • TOP EXPERTI

          • EXPERT geniality show je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov vybraných ročníkov základných škôl. Jej hlavným poslaním je vzbudzovať u žiakov hlbší záujem o rôzne oblasti ľudského poznania a motivovať ich k ďalšiemu štúdiu. Žiaci si môžu porovnať vedomosti s vedomosťami svojich vrstovníkov z iných škôl, predviesť svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie.

            V tomto školskom roku sa naši žiaci porovnávali s 11 000 rovesníkmi  z celého Slovenska. Vo svojej kategórii sa na krásnom 9. mieste umiestnil ôsmak Igor Šustek a stal sa TOP EXPERTOM.

            TOP EXPERTKOU je  siedmačka Barbora Koháryová, ktorá sa umiestnila na 64. mieste.

            Blahoželáme našim TOP EXPERTOM a ďakujeme OZ Združenie rodičov a priateľov EZŠ ZO za financovanie prihlášok do vedomostných súťaží.

             

          • Deviataci pozor ! Online Burza stredných škôl

          • Banskobystrický samosprávny kraj realizuje od stredy 9. februára historicky prvú Burzu stredných škôl. Počas dvoch týždňov sa tu postupne predstaví viac ako 80 škôl formou video-vizitky i živého video-rozhovoru so záujemcami o štúdium.

            Burza sa bude konať v online priestore, na YouTube kanáli Idem na strednú.

            https://www.youtube.com/channel/UC0ZysZdPI3s-902O8E1z8wA

            Prebiehať bude v pracovných dňoch od stredy 9. februára do piatku 18. februára vždy v čase od 15:30 do 18:00. Samotná Burza dá priestor viac ako 80 stredným školám, rozdeleným do jednotlivých dní podľa okresov.

            Na každý deň je naplánovaných priemerne desať škôl, ktoré sa predstavia nielen video-vizitkou, ale záujemcovia budú mať možnosť spojiť sa so zástupcami škôl aj prostredníctvom živého video-rozhovoru prostredníctvom platforiem Zoom, Google Meet, alebo Teams. Presný rozpis bude zverejnený na webe www.idemnastrednu.sk aj na Facebooku.

          • Fašiangy, Turíce...

          • ...sú tu a my v špeciálnej triede sme sa rozhodli parádne ich osláviť. Naša trieda sa zmenila na karnevalovú sieň ( vďaka pani asistentke Adrike ). Po žiakoch nebolo ani chýru, miesto nich sa v sále vykrúcal veselý gašparko, gorila z Afrika, pavučinka s pavúkom šťastia, usmievavý  smajlík i vojačka v maskáčoch. Po speve, tanci, šantení sme sa občerstvili džúsmi aj sladkosťami, ktoré pripravili rodičia. Ďakujeme!

          • Náš víťaz

          • Dňa 19.1.2022 sa v našej škole uskutočnilo okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku. Účastníkom olympiády bol Mathias Varga z piateho ročníka, ktorý absolvoval online tri  povinné časti: čítanie s porozumením, posluch   s porozumením, gramatický test. Mathias obsadil v okresnom kole krásne 1. miesto,k čomu prispelo jeho nadšenie, psychická pohoda aj skúsenosti s nemeckým jazykom.

            K umiestneniu srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.Mgr. Mária Pisárová

          • Súťaž s vydavateľstvom DAXE

          • Naši šikovní druháci si zaslúžia veľkú pochvalu za úspešnú účasť v redakčnej súťaži vydavateľstva DAXE a redakcie časopisov Maxík, Zvonček a Enviráčik. Za snahu boli odmenení diplomom, knihou a časopismi.

            JS

          • Spolu múdrejší 3

          • Od januára 2022 je naša škola zapojená do projektu Spolu múdrejší 3, ktorý je určený na podporu škôl, ktoré prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, ohrozených školským neúspechom, alebo žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom, budú vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v mimoškolských hodinách v stanovenom rozsahu.

            Cieľom výzvy je podporiť projekty zamerané na vyrovnávanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, ako aj na elimináciu rizika opakovania ročníkov a predčasného ukončenia vzdelávania žiakov. Prostredníctvom naplnenia tohto čiastkového cieľa sa zabezpečí naplnenie hlavného cieľa reformy, ktorým je zmierňovanie dopadov pandémie vo vzdelávaní na základných školách ako aj zmiernenie negatívneho dopadu pandémie na ďalšie vzdelávanie žiakov.

            Trvanie projektu „Spolu múdrejší 3“ je naplánované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR od januára do júna 2022.

            V rámci Spolu múdrejší 3 naša škola do doučovania zapája 8 pedagógov a žiakov podľa individuálnej potreby doučovania z prvého a druhého stupňa našej školy.

            Doučovanie prebieha v mimoškolských popoludňajších hodinách, je zamerané na predmety tzv. hlavných vzdelávacích oblastí (jazyk a komunikácia, matematika a informatika, človek a spoločnosť, človek a príroda). Realizuje sa prezenčnou, v prípade potreby aj dištančnou formou.

            Spolu múdrejší 3“ je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

          • Simonkina pohľadnica k Vianociam

          • Druháčka Simonka pridala po Vianociach našej škole ďalší darček. Jej vianočná pohľadnica sa tak zapáčila porote, že v regionálnej výtvarnej súťaži Knižnice Mateja Hrebendu vyhrala vo svojej kategórii 1.miesto.

            Ďakujeme pani vychovávateľke  T.Bánovej a Simonke gratulujeme.

            VB

          • Návrat po prázdninách

          • Milí rodičia a  žiaci.

            Dňa 10. januára 2022 sa všetci opäť stretneme v škole. Všetci veríme, že v čo najväčšom počte a nielen na pár dní, či týždňov.
            V Príkaze riaditeľa č. 1/2022, ktorý ste všetci dostali v správe, sú stanovené podmienky pre nástup do školy.

            Škola sa bude riadiť Školským semaforom a žiaci v prezenčnej výučbe musia nosiť rúška. Tak, ako doteraz, je odporúčané testovať žiakov samotestami dvakrát týždenne (v nedeľu a vo štvrtok). Dôrazne žiadame rodičov o nahlasovanie výsledkov testov, pretože od toho záleží ich ďalšia dodávka. 
            Žiaci, ktorých rodičia neprejavili záujem a nemajú samotesty musia predložiť Čestné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Želáme Vám úspešný vstup do nového roka 2022, veľa zdravia a spokojnosti. 

            Mgr. Radomír Leicher, riaditeľ školy a celý kolektív zamestnancov 

             

          • Triedne Vianoce

          • Triedne Vianoce si dnes urobila každá trieda podľa svojich predstáv. V každej sa kreslilo, strihalo, skladalo, maľovalo, koledovalo, spievalo … proste vianočná nálada nikde nechýbala. Školou sa rozliehali vianočné piesne a koledy a každý, kto prechádzal po chodbách, cítil atmosféru Vianoc.A aké by to boli Vianoce bez darčekov? No žiadne!
            Aj keď všetky naše deti vedia, že najväčším darom pre nás je Pán Ježiš, predsa si v krabiciach Operácie vianočné dieťa našli krásne darčeky od ľudí s dobrým srdcom. To bolo radosti a výskania! Každý si v krabičke našiel niečo, o čom sníval alebo po čom už dávno túžil. 

            Nezabudli sme ani na deti, ktoré tietodni trávia v nemocnici a aj tie sme boli potešit a vyčariť im úsmev na tvári. Pri tej príležitosti sa pán riaditeľ úprimne poďakoval personálu detského oddelenia za ich neľahké zamestnanie v tejto ťažkej dobe a za to, ako bojujú s chorobami a starajú sa o zdravie svojich pacientov. Za všetko im patrí naša vďaka!

            Prajeme všetkým žiakom, zamestnancom, rodičom a aj ostatným pekné a bezpečné prázdniny, požehnané Viance a v novom roku 2022 hlavne pevné zdravie, mnoho šťastia a lásky.

            Kolektív učiteľov, nepedagogických zamestnancov a vedenie Evanjelickej základnej školy Zlatice Oravcovej.

          • ADVENT

          • Aj v našej Evanjelickej a.v. cirkvi je jedným zo symbolov duchovnej prípravy na slávenie Vianoc - adventu - adventný veniec so štyrmi sviečkami. Sviečky sa počas štyroch adventných nedieľ postupne zapaľujú. Veniec je symbolom víťazstva a kráľovskej dôstojnosti. V biblii sa hovorí o venci ako o prejave úcty, radosti a víťazstva. Adventný veniec vzdáva hold tomu, ktorý je očakávaný a prichádza zároveň ako víťaz, kráľ a osloboditeľ. Svetlo z horiacich sviec symbolizuje prichádzajúceho Krista, ktorý rozptyľuje temnotu a strach, pretože on je "svetlo sveta".Sviečky na adventnom venci sa zapaľujú nielen v kostoloch, ale i v kresťanských rodinách, nemocniciach či iných zariadeniach.Pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci v našej škole tiež každý týždeň postupne zapaľujú jednu sviečku, spoločne sa zamýšľajú nad významom adventu a pomodlia sa. Nech je čas adventný, časom požehnania a predovšetkým zdravia pre všetkých ľudí!

          • Odovzdali sme krabice plné lásky

          • Naši žiaci a zamestnanci spolu so svojimi rodinami ukázali, že v ich dobrých srdiečkach sa ukrýva mnoho lásky, z ktorej kúsok povkladali do krabíc od topánok pre seniorov v domovoch seniorov alebo žijúcich osamelo. Krabice plné “sladkej, slanej, mäkkej, teplej, voňavej” lásky a našich srdečných pozdravov sme odovzdali kontaktnej osobe, aby si našli svojho starkého. Nech všetkých potešia tak, ako tešili nás pri ich napĺňaní :-)

          • EkoAlarm výzva - Mikuláš bez odpadu

          • Takto to vyzerá, keď naši žiaci pomáhajú Mikulášovi baliť sladkosti a ovocie do ekologických obalov. Každý by mal mať takých šikovných a ekologicky mysliacich pomocníkov 🙂
            Určite by každého potešili takéto krásne mikulášske balíčky. 

            #ekoalarm #ekoalarmvyzva #mikulasbezodpadu

          • Adventný čas v našej škole

          • Žiaci z 1. stupňa sa vo štvrtok 2. decembra počas veľkej prestávky na školskom dvore svojím vystúpením o Adventných sviečkach a piesňami pripojili k oslave adventného času. Ku všetkým žiakom a učiteľom sa prihovoril pán riaditeľ, ktorý poukázal na význam adventu. Nakoniec duchovná správkyňa popriala všetkým pokojné a požehnané prežitie adventného obdobia.

            -mk-

          • ZMENA ORGANIZÁCIE VYUČOVANIA od 1.12.2021


          • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej, Daxnerova 42, 97901 Rimavská Sobota


             Príkaz riaditeľa školy č. 23/2021

            na zmenu organizácie vzdelávania

            v Evanjelickej základnej škole Zlatice Oravcovej, Daxnerova 42, Rimavská Sobota

             s platnosťou od  1.12.2021.



            Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote a vzhľadom na pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu


            vydávam nasledujúce pokyny k výchovnovzdelávaciemu procesu

            v Evanjelickej základnej škole Zlatice Oravcovej

            Žiaci 2. stupňa :

            1. Žiaci 2. stupňa (ročníky 5.,6.,7.,8. a 9.) od 12.2021 prechádzajú na dištančnú výučbu.
            2. Všetci žiaci sú povinní pripájať sa na online vyučovacie hodiny cez ZOOM kamerou a mikrofónom. Sú povinní sledovať zadania a informácie na EduPage a rešpektovať vyučujúcich.
            3. Vyučovať sa bude podľa bežného rozvrhu.
            4. Vyučujúci budú riadne kontrolovať a zapisovať dochádzku (pripojenie) žiakov, neúčasť na online hodine je považovaná za vymeškanú hodinu.
            5. O termíne návratu na prezenčné vyučovanie budeme včas informovať.


            Žiaci 1. stupňa a špeciálnej triedy :


            1. Žiaci stupňa (ročníky 1., 2., 3. a 4.) a špeciálnej triedy sa vyučujú prezenčne v škole podľa platného rozvrhu.
            2. ŠKD bude v prevádzke v oddelených oddeleniach podľa platných pokynov a jeho činnosť je stanovená do 15:30 hod.


            Ďalšie pokyny a nariadenia :

            1. Ranný filter pre žiakov stupňa a zamestnancov školy je povinný až do odvolania (meranie telesnej teploty, dezinfekcia rúk, kontrola prekrytia horných dýchacích ciest).
            2. Pre žiakov, ktorí majú objednané domáce antigénové samotesty distribuované prostredníctvom školy, je stanovená  povinnosť nahlásiť výsledok testu prostredníctvom EduPage po jeho vykonaní, ktoré je ministerstvom odporúčané v pondelok a štvrtok ráno pred nástupom do školy.
            3. Predkladanie „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ žiaka pri nástupe po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) ostáva naďalej v platnosti.


            Uvedené pokyny platia od 1.12. 2021 do odvolania a zverejnenia nových pokynov.


            V Rimavskej Sobote 30.11. 2021                                          Mgr. Radomír Leicher                                                                                                                                                      riaditeľ školy

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • V stredu minulý týždeň sa v škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Cez neľahké časti gramatiky, čítania, počúvania a konverzácie sa ako úspešná riešiteľka prelúskala Sára Sebők, žiačka 6. ročníka. Predseda hodnotiacej komisie pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher a skúšajúca Mgr. Nelea Schiba jej odovzdali diplom a zaželali veľa úspechov v okresnom kole, na ktoré postúpila. 
            NS

          • Podaj mi ruku....a pomôž !

          • Vyhlasujeme 3.ročník zbierky pre útulok Šťastné labky vo Fiľakove.

             

            Pre  opustené psíky budú najväčšie dary:

            • Staré uteráky, plachty, deky, tkané koberce, kožušiny, karimatky... (všetko čo zahreje)
            • Granule, konzervy a iné dobroty

             

             Tieto zvieratká  sa do útulku dostávajú často týrané a choré a preto potrebujú veterinárnu pomoc, za ktorú sa platí.

             

            Súčasťou zbierky je teda aj finančná pomoc.

             

            Pokladnička bude v 2. triede. Peniažky môžete nosiť každú prestávku, okrem veľkej prestávky.

             

            Nezabudnite, že...

            „To najcennejšie v živote dobrého človeka sú jeho neveľké, bezmenné a zabudnuté skutky v mene dobra a lásky."

             

            TERMÍN : DO 8. DECEMBRA 2021

                         https://www.adoptuj.psiadusa.sk/wp-content/uploads/18952748_10154434740727407_9079523411142374123_n-300x227.jpg            

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje