• BLAHOŽELÁME

          • Adamovi Szitankovi z II. triedy za krásne 3. miesto na krajskom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Jeho prednes povesti Kráľ Matej na zábave zaujal porotu aj obecenstvo v Kultúrnom dome vo Zvolenskej Slatine. Tešíme sa z Adamovho úspechu, ďakujeme pani učiteľke Mgr. Bagačkovej za pomoc pri jeho príprave na súťaž.

          • Dokážeme spolu viac - štafeta naprieč Slovenskom

          • V utorok v popoludňajších hodinách sme v našej škole privítali členov jednej z etáp štafetového behu naprieč celým Slovenskom, ktorým sa realizuje myšlienka spojenia všetkých evanjelických škôl na Slovensku. Šafetový kolík symbolicky odovzdali do rúk ďalším športovým nadšencom, ktorí v stredu pokračovali po vytýčenej trase.

            Spoločné športové úsilie vyústi do finančnej podpory rekonštrukcie sociálnych zariadení pre deti v Evanjelickej základnej škole v Červenici. 
            Každý môže prispieť svojim príspevkom. My sme tiež prispeli a tak veríme, že toto športové a ľudské úsilie bude mať úspech a prinesie radosť.

            Všetkým zapojeným športovcom - bežcom aj cyklistom prajeme veľa šťastných kilometrov a nám  prispievateľom dobrý pocit za pomoc pre hluchoslepé deti. 
             

            Ak by ste sa rozhodli môžete aj vy až do konca apríla využiť možnosti podpory

             

            a/ dobrovoľne prispieť na účet zbierky s názvom Dokážeme spolu viac SK51 0200 0000 0045 6925 4257  

            b/ kúpou produktov (ponožky, multifunkčnej šatky, čelenky) značky FUSAKLE cez e-shop https://www.fusakle.sk/kolekcie/pomaham/dokazeme-spolu-viac.html


            ĎAKUJEME!

             

             

             

          • Kým sa bude čítať a písať,

          • kým sa bude tvoriť, netreba sa o mladú generáciu báť. Tieto slová povedala spisovateľka Marta Hlušíková na 22. ročníku Zlatej krajiny. Práve skončil 30. ročník tejto literárnej súťaže a slová pani Marty platia stále. Naši žiaci naďalej píšu a tvoria, tohtoročnej prehliadky sa zúčastnili Stela Silaeva, Viktória Inés Laet Slovák, Viktória Dovalová, Lucia Kubičeková,  Igor Šustek a Martina Kovácsová. Písali poéziu aj prózu, písali o zvieratkách aj o vlastných pocitoch.

            Práce žiakov hodnotila slovenská spisovateľka Kristína Balúchová, ktorá všetkým účastníkom - autorom dodala veľa odvahy do ďalšej literárnej práce.

          • Ako sme spojili Deň vody s EkoAlarmom a boli úspešní

          • Tohtoročné aktivity pri príležitosti Dňa vody sme spojili aj s rozširovaním povedomia o odpade, separácioi a množstvom iných zaujímavých informácií. Siedmaci so svojiu pani učiteľkou sledovali zaujímavé dokumentárne filmy o znečisťovaní vôd našej planéty a tiež o tom, koľko plastov sa denne dostáva do nášho organizmu. 
            Spojením aktivít sme sa zapojili aj do výzvy #EkoAlarm, v ktorej sme uspeli a spomedzi zapojených škôl sme boli jednou z troch škôl, ktorá bola úspešná. 
             

            JS
             

          • Deň Zeme 2022

          • Nielen teoreticky, ale aj prakticky sme si v našej škole pripomenuli Deň Zeme. Veď našu Zem si musíme chrániť a vážiť si ju. Pod taktovkou koordinátorky environmentálnej výchovy pani učiteľky Majerčíkovej počas celého predchádzajúceho i budúceho týždňa žiaci absolvovali a ešte absolvujú zaujímavé aktivity. Žiaci niektorých tried vyčistili a vyzbierali odpadky v bližšom i vzdialenejšom okolí školy, ďalší vysadili nové rastlinky do našej zelenej steny a upravili bylinkovú špirálu v školskej aleji. Zaujímavým a nápaditým spôsobom pomocou vyrobených rámčekov zhotovovali fotografie kvetov a rastlín. Najmenší prváčikovia a žiaci zo špeciálnej triedy si pomocou omaľovánok  pripomenuli dôležitosť našej planéty pre život a separovania odpadu, ktorý vyprodukujeme.
            Opäť sme všetci svoje oblečenie zladili do modra a zelena, aby sme vytvorili spoločnú fotku zemegule. Aj to bola oslava Dňa Zeme!

            HM, JS

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Pred príchodom veľkonočných sviatkov a odchodom na prázdniny sa naše triedy zmenili na dielničky, kde sa tvorili krásne a výnimočné diela. Rôznymi technikami sa vyrábali kraslice, o ktorých sme sa dozvedeli od pani Kristíny Lendvorskej z Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote. Tiež sa vyrábali košíčky na vajíčka a akáže by to bola Veľká noc bez krásnych jarných veľkonočných pozdravov. To všetko vyrobili šikovné rúčky našich žiakov. 
            Všetci sme sa tiež stretli v školskej kaplnke na službách Božích, kde sme si pripomenuli obeť Ježiša Krista za nás a naše hriechy. So svojim programom vystúpili žiaci 4. a 2. ročníka. 
            Prajeme žiakom, zamestnancom, rodičom i ostatným ľuďom dobrej vôle požehnané a milostiplné veľkonočné sviatky!

          • Čítanie s Andersenom

          • Tretiaci na slovenskom jazyku a literatúre mali netradičnú návštevu. Prišiel k nim Hans Christian Andersen. Pripomenuli si narodeniny tohto svetového dánskeho rozprávkara, ktorý sa narodil 2.4.1805 v Odense. Tento deň je zároveň vyhlásený od roku 1967 za Medzinárodný deň detskej knihy. Spisovateľ pochádzal z chudobnej vidieckej rodiny. Do sveta rozprávok nazrel vďaka svojmu otcovi, ktorý mu ich rozprával. Jeho matka bola práčka. Zamlada sa Andersen hrával s bábkami a vyrobil si vlastné bábkové divadlo. Kto by nepoznal rozprávky: Snehová kráľovná, Dievča so zápalkami, Červené topánky, Princezná na hrášku. Na jeho počesť je v Kodani socha morskej víly, pretože rozprávka o malej morskej víle patrí k najznámejším rozprávkam na svete. My sme si prečítali Škaredé káčatko, zalistovali v Čitateľských denníkoch, zapísali dej, hlavné postavy, nakreslili sme si čo vyrástlo zo škaredého kačiatka a zahrali bábkové divadlo. Niektoré rozprávky sme si vypočuli a mnoho sme sa z nich dozvedeli. Rozprávok, ktoré Andersen napísal je veľa. Prečítaj si aj ty niektorú z nich a odporuč ju aj svojim kamarátom.      

            MB                                           

          • Druháci si adoptovali okno v knižnici

          • Naši druháci so svojou pani učiteľkou a vychovávateľkou si v Knižnici Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote adoptovali jedno z jej okien. Krásne ho vyzdobili a každý, kto tento týždeň pôjde do knižnice, môže za “ich” okno hlasovať. 
            Podporte našich duhákov! Aj my určite pôjdeme hlasovať.

      • Kontakty

        • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
        • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
        • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
        • 37955942
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje