• Takto sa hľadajú poklady našej školy

          • O pokladoch v našej Evanjelickej základnej škole Zlatice Oravcovej sa minulú sobotu presvedčili malí predškoláci, ktorí do svojho albumu nazbierali prvé hviezdičky 🌟.

            Kto by to bol povedal, že medzi pokladmi nájdu drevené paličky, pomocou ktorých vedia počítať a skladať rôzne tvary. Alebo písmenká ukryté v nezvyčajnom fialovom kinetickom piesku, či programovateľného  robota zo Star Wars BB-8.

              V hľadaní pokladov boli všetci ozaj skvelí. Zistili napríklad, že miniatúrne veci sa dajú pozorovať pod mikroskopom, z čoho boli úplne nadšení. A viete, že u nás poklady hľadali aj v angličtine? Spolu s pani učiteľkou a čarovným perom preskúmali tajomstvá angličtiny. Ďalšou tajomnou komnatou ich previedli piesne a hudba našich pánov učiteľov, s ktorými si všetci zaspievali a dokonca aj zatancovali. Neprebádaným územím telocvične deti  sprevádzali pani učiteľky a po športových výkonoch v albumoch opäť pribudla ďalšia hviezdička. Svoju šikovnosť a zručnosť dokazovali aj rôznymi aktivitami, vyšívaním, šnurovaním šnúrok, skladaním puzzle. Veru, povieme Vám, že tých pokladov bolo neúrekom.

            A to bol len začiatok! Od septembra im do albumov budú pribúdať ďalšie hviezdičky, až nimi naplnia truhlicu a nájdu ten najväčší poklad v podobe množstva zaujímavých a užitočných školáckych pomôcok a vecí. A hlavne ich budúcu školu - našu Evanjelickú základnú školu Zlatice Oravcovej.

          • POKLADY MOJEJ ŠKOLY - POZVÁNKA

          • Pozývame všetkých predškolákov, ich mamičky a oteckov na návštevu a hľadanie pokladov v našej škole dňa 18. februára 2023 od 10:00 hodiny. Neváhajte a navštívte našu školu, porozprávajte sa s nami, spoznajte našich učiteľov a ich prácu.

            TEŠÍME SA NA VÁS!

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy s kolektívom učiteliek a učiteľov :-)

             

          • Školské kolo Biblickej olympiády

          • Dňa 16.2.2023 sa v našej škole konalo školské kolo Biblickej olympiády. Do súťaže sa zapojilo 14 žiakov z 1. aj 2. stupňa. Na začiatku všetkých žiakov a vedenie školy  privítala duchovná správkyňa Mgr. Martina Krivdová a pomodlila sa. Pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher pozdravil žiakov a poprial im veľa šťastia pri riešení zadaných úloh.

            Na Seniorátne kolo, ktoré je vyhlásené na dňa 31.3.2023 postúpili nasledovní žiaci:

            1. stupeň - Zoja Madarászová, Simona Zvodová, Elizabeth Vargic, Lukáš Nociar, Stela Silaeva,Viktória Ines  Laet Slovak, Teodora Sebök

            2. stupeň - Stela Šolcová, Barbora Koháryová,  Tamara Bartošová.

            Úspešným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme im ešte veľa chuti pri štúdiu biblických textov.

            mk

          • KARNEVAL

          • Tento týždeň sme sa všetci z 1. stupňa zabávali na karnevale. Maskami sa to len tak hmýrilo, všetky tancovali a zabávali sa. Na všetkých čakala bohatá tombola a bohatý program.

          • KRABICE POŽEHNANIA 2

          • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci.

            Úspešný projekt KRABICE POŽEHNANIA (na podporu rodín na Ukrajine) je späť! Opäť prichádza možnosť pripraviť krabicu, ktorá na istý čas pomôže vykryť potreby 1 ukrajinskej rodiny.

            Pred Vianocami sa do projektu sa zapojilo 35 evanjelických škôl a cirkevných zborov, vrátane našej, ktoré pripravili 113 krabíc požehnania. Vďaka Vašej finančnej pomoci sme pripravili jednu plnú krabicu požehnania.

            S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami by naša evanjelická cirkev a.v. zastúpená predsedníctvami biskupských úradov tento projekt rada zopakovala a trochu upgradovala.

            Podarí sa nám spoločne pripraviť aspoň 300 takýchto krabíc? 

            Radi by sme pozvali do spolupráce na tomto projekte žiakov a zamestnancov školy, ale tiež aj rodičov našich žiakov, aby sa nám spolu podarilo pripraviť čo najviac „Krabíc požehnania“, ktoré pomôžu ukrajinským rodinám v ťažkom období.

            Ak Vám nie je ľahostajná situácia vojnou skúšaných rodín, podporte finančne tento charitatívny projekt a naši koordinátori sa postarajú o všetko ostatné. Aby sme naplnili aspoň dve krabice, minimálna výška príspevku je 2 Eurá.

            Zbierka bude prebiehať do 20.februára 2023. Po tomto dátume sa bude realizovať nákup materiálnej pomoci (potraviny a hygienické potreby). Vyzbierané finančné prostriedky triedni učitelia odovzdajú koordinátorovi projektu.

            Už teraz Vám ďakujeme za Vašu štedrosť. Nech Vám ju Boh odplatí svojím požehnaním!

             

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy

             

             

          • Hviezdoslavov Kubín- školské kolo

          • Dnes 8.2.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnili sa ho žiaci I. aj II. stupňa.
            V kategórii poézie sa na 1. mieste umiestnila Viktória Ines Laet Slovák zo 4. ročníka, na 2. mieste Elizabeth Vargic z 3.ročníka, na 3. mieste Adam Szitanko z 3.ročníka.
            V kategórii próza sa na 1. mieste umiestnila Klára Zimmermannová z 2. ročníka. 
            Za druhý stupeň sa na 1. mieste v prednese poézie umiestnil Leon Varga. Veľmi milo všetkých prekvapil😀. 

            Všetkým recitátorom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            M. Bojnová

          • Testovanie 5 - ZRUŠENÉ !!!

          • Na základe rozhodnutia povereného ministra školstva SR sa v školskom roku 2022/2023 ruší externé testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (ďalej len „Testovanie 5“).

            Viac informácií na : https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-1-februara-2023/https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-1-februara-2023/

      • Kontakty

        • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
        • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
        • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
        • 37955942
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje