• ADVENT

          • Advent na Evanjelickej základnej škole Zlatice Oravcovej sme otvorili službami Božími. Zvesťou slova Božieho poslúžila duchovná správkyňa a služby Božie obohatili svojím vystúpením žiaci zo 6. ročníka. Každá trieda v spolupráci s triednou učiteľkou pripravila svoj adventný veniec, ktorý  sa stal súčasťou výstavky. Nakoniec zástupcovia tried zapálili na svojom adventnom venci prvú sviečku.

            Duchovná správkyňa popriala všetkým pokojný a požehnaný adventný čas.

            MK

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V pondelok  21. novembra 2022 sa konalo v Evanjelickej základnej škole Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Jej cieľom bolo porovnať a prehĺbiť vedomosti a zručnosti žiakov v anglickom jazyku. Taktiež zvýšiť záujem žiakov o štúdium cudzieho jazyka. V kategóriách 1A a 1B spolu súťažilo osem žiakov, ktorých hodnotila trojčlenná odborná komisia: Mgr. Radomír Leicher, ThDr. Janka Miháliková a Mgr. Nelea Schiba. Zo všetkých súťažiacich sa úspešnými riešiteľmi stali štyria žiaci: Lucia Kubičeková a Sára Sebok (1A), Martin Horváth a Alexej Angelovič (1B).

            Odovzdanie diplomov sa uskutočnilo na adventných službách Božích za účasti vedenia školy a jej všetkých žiakov.

            ThDr. Janka Miháliková

          • Memoriál Zlatice Oravcovej

          • Dňa 23.11.2022 sa opäť po roku na našej škole konalo tradičné podujatie Memoriál Zlatice Oravcovej. Tento rok je venovaný  evanjelickej farárke a náboženskej poetke Zlatici Oravcovej  pri príležitosti jej nedožitých 90-tych narodenín. Podujatie bolo veľmi pekne pripravené.  Rôznorodou formou sa doňho zapojili všetky ročníky. Žiaci I. stupňa predviedli  básne Zlatice Oravcovej.  Kostýmy im pomohli pripraviť  pani učiteľky.                         
            Starší žiaci sa prezentovali rôznymi vstupmi,  ktorými stvárnili život a dielo Zlatice Oravcovej. Celý program moderovala duchovná správkyňa. Program  sme ukončili spoločnou piesňou Teba vzývam Bože večný od Zlatice Oravcovej.

            Sme vďační Pánu Bohu, že aj týmto spôsobom sme si mohli pripomenúť  významnú osobnosť našej Evanjelickej a.v. cirkvi.

            MK

          • Návšteva Prezidentského paláca a Cosmos discovery

          • Piatok 25. november bol pre nás výnimočný. Nezabudnuteľný zážitok žiakom druhého stupňa pripravil pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher. Začalo to návštevou a prehliadkou Prezidentského paláca (Grasalkovičovho paláca) v Bratislave, kde sme mohli navštíviť a vidieť oficiálne priestory, v ktorých prezidentka Slovenskej republiky úraduje, prijíma zahraničné návštevy, vymenúva ministrov či profesorov. Stihli sme aj poludňajšiu výmenu prezidentskej stráže a poprechádzali sa v prezidentskej záhrade. Naše dobrodružstvo  pokračovalo výstavou Cosmos Discovery v Incheba Expo. Bolo to naozaj dobrodružstvo. Rakety, vesmírne stanice, lunárne moduly, skafandre, množstvo informácií a zaujímavostí z kozmu a jeho objavovania   od   minulosti až po súčasnosť. Na pár hodín sme sa všetci stali súčasťou nekonečného vesmíru. Nechýbali ani aktakcie v podobe virtuálnej reality, gyroskopu, vesmírnej váhy a mnoho ďalších. Po takýchto skvelých zážitkoch sme deň zakončili nákupom darčekov v už predvianočnej atmosfére nákupného centra. 
            Veľká vďaka patrí pánovi riaditeľovi, pani učiteľkám, pani ekonómke, vedúcej školskej jedálne, pánovi šoférovi za organizáciu a bezpečnú  cestu tam i späť. 
            Bol to naozaj nezabudnuteľný zážitok! 
            JS

          • Podaj mi ruku....a pomôž ! 2022

          • Vyhlasujeme 4.ročník zbierky pre útulok Šťastné labky vo Fiľakove.

             

            Pre  opustené psíky budú najväčšie dary:

            • Staré uteráky, plachty, deky, tkané koberce, kožušiny, karimatky...(všetko čo zahreje)
            • Granule , konzervy a iné dobroty

             

            Termín: od  28.11 (pondelok)   - do 9.12. 2022(piatok)

            Miesto – 1. stupeň – vo svojej triede

                            2. stupeň – do zborovne

             

             Tieto zvieratká  sa do útulku dostávajú často týrané a choré , a preto potrebujú veterinárnu pomoc, za ktorú sa platí.

             

            Súčasťou zbierky je teda aj finančná pomoc.

             

            Pokladnička bude v 3. triede. Peniažky môžete nosiť každú prestávku, okrem veľkej prestávky.

             

            Nezabudnite, že...

            To najcennejšie v živote dobrého človeka sú jeho neveľké, bezmenné a zabudnuté skutky v mene dobra a lásky."

             

             

             

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            aj tento rok sa zapojíme do akcie plnej radosti z obdarovania neznámeho seniora v domove dôchodcov a naplníme KRABICE OD TOPÁNOK darčekmi, ktoré potešia, rozosmejú, zahrejú, ale hlavne dajú seniorom pocit, že na nich niekto myslí.

            Pomôžte nám urobiť tento svet trochu lepším a naplňme naše a hlavne ich srdcia LÁSKOU.

            Termín : do 5.12.2022

            Informácie : pani učiteľka Mgr. Valéria Bagačková - koordinátorka

             

          • Beseda v Knižnici Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote

          • Žiaci 4., 5. a 6. ročníka sa dňa 10. novembra 2022 o 10.30 hod. spolu s p. učiteľkami Sélešovou a Bojnovou  zúčastnili na autorskej besede pod názvom "Tajné písmo" so spisovateľom Romanom Bratom. Pán spisovateľ žiakom predstavil a porozprával príbehy zo svojich kníh. Kniha Tajné písmo je dobrodružný román z obdobia Veľkej Moravy, a zároveň je to napínavý príbeh z 21. storočia.

            Obidve dobrodružstvá majú svojich hlavných hrdinov a viažu sa k Devínu. Samo zo súčasnosti je synom archeológa. V hradnom brale objaví puzdro so vzácnymi pergamenmi. Je to denník chlapca, ktorý si ho písal novým písmom – hlaholikou v roku 864. Vďaka nálezu sa Samo začne zaujímať o život našich predkov a postupne si tiež uvedomuje nesmiernu hodnotu nájdených pergamenov. Ak aj teba zaujal tento pútavý príbeh, prečítaj si túto knihu aj ty.        

            MB

          • Naši najmenší v knižnici

          • Existuje veľa ciest, ako obohatiť detský svet. Láska ku knihám je tou najlepšou zo všetkých.“
            – Jacqueline Kennedy

             

            Preto sme sa aj my rozhodli stať čitateľmi našej mestskej knižnice a ponoriť sa do rozprávok, príbehov, záhad a ďalších tajov do ktorých nás môžu vtiahnuť len stránky kníh.   
            Čert Froliš nás slávnostne pasoval do čitateľského spolku a my sa už tešíme na prvé príbehy v knihách ktoré sme si požičali.

            SS a KS

             

          • Dobšinského rozprávkový Gemer

          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do regionálnej literárnej sútaže Dobšinského rozprávkový Gemer. Svoje práce tu predstavili žiaci 4.ročníka - Viktória Ines Laet Slovák, Teodor Sebök, Teodora Sebök, Stela Silaeva a žiak 6.ročníka Leon Varga, ktorí za svoje práce získali ďakovné diplomy.
            Na našu veľkú radosť sme mali aj dve ocenené žiačky. V prvej kategórii prózy sa umiestnila na druhom mieste žiačka 5.ročníka Stela Šolcová a v druhej kategórii prózy získala druhé miesto žiačka 7.ročníka Sára Sebök. Všetkým ďakujeme za reprezentáciu našej školy a prajeme ešte veľa tvorivej sily a nápadov pri písaní ďalších krásnych rozprávkových príbehov.

            LS

      • Kontakty

        • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
        • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
        • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
        • 37955942
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje