• Vyučovanie SJ v 3. ročníku

          • Na hodine Slovenského jazyka a literatúry sa  tretiaci s pani učiteľkou Bojnovou učili ako napísať OSNOVU A OPIS PRACOVNÉHO POSTUPU. Napísali si osnovu, podľa pripravených slovných spojení si premysleli a napísali pracovný postup. Porozprávali ho spolužiakom a vyrobili si rybku. Skúste si to aj vy.
            M. Bojnová

          • Deň matiek 2022

          • V 4.nedeľu po Veľkej noci 15.5.2022 sa konali v CZ ECAV  Rimavská Sobota služby Božie. Slovom Božím poslúžila sestra seniorka Viktória Lisáková.
            Na službách Božích boli ocenení diplomami a vecnými cenami úspešní žiaci celoslovenského kola Biblickej olympiády, ktoré im odovzdala pani zástupkyňa Katarína Mišanková. Potom vystúpili žiaci s programom, ktorý bol pripravený ku Dňu matiek a mamičkám odovzdali na pamiatku bio kvet vyrobený z plastových fliaš. Duchovná správkyňa sa poďakovala všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto programu a hlavne Pánu Bohu, že požehnal tento deň.

            -MK-

          • Duchovná pieseň 2022

          • Tento rok sa v piatok 6.mája uskutočnil v online priestore už 8.ročník súťaže Duchovná pieseň, ktorá je zameraná na sólový spev. Súťažiaci spievali predpísané povinné piesne z Evanjelického spevníka alebo duchovnú pieseň podľa vlastného výberu. 

            V celoslovenskom kole našu školu reprezentovali traja žiaci. Každý z nich naspieval jednu pieseň, ktorej nahrávka bola vopred zaslaná a vyhodnotená porotou. Druhé kolo bolo online a žiaci zaspievali pieseň určenú podľa kategórii.

            Naši žiaci získali veľmi pekné umiestnenia.

            V I. kategórii získal zlaté pásmo a jej absolútnym víťazom sa stal Adam Szitanko z 2. ročníka.

            V II. kategórii - strieborné pásmo získal Marco Marčíni z 5. ročníka a  bronzové pásmo bolo udelené Viktórii  Ines Laet Slovákovej z 3.ročníka.

            Úspešným žiakom blahoželáme a prajeme im, aby naďalej pokračovali v rozvíjaní svojho hudobného talentu. Ďakujeme Pánu Bohu, že požehnal tento deň a všetci súťažiaci Ho mohli oslavovať duchovnými piesňami.


            -mk-

          • Vitajte nám, vitajte mamy, mamky, mamičky ...

          • ... zasmejte sa ,

            pozdvihnite starostlivé hlavičky.

            Takto úprimne privítali žiaci  špeciálnej triedy našej školy svoje mamy i staré mamy  pri príležitosti Dňa matiek. Žiaci  zarecitovali básničky venované mamičkám, zaspievali pieseň Čo všetko deťom k šťastiu treba a zatancovali  ľudový tanček. Každý žiak obdaroval svoju mamičku vlastnoručne vyrobeným darčekom  a nechýbalo malé občerstvenie.

            KM

          • Pomáhame Slovenskému Červenému krížu

          • Naše ôsmačky a deviatačky spolu s pani učiteľkou Majerčíkovou v piatok v rámci Dní mesta reprezentovali nielen našu školu, ale aj Slovenský Červený kríž tým, že predvádzali ukážky prvej pomoci. Pre každého je dôležité, aby vedel základné prvky podávania prvej pomoci, pretože nikdy nevieme, kedy sa nám to môže zísť a niekomu tým možno zachránime život. Dievčatá boli veľmi šikovné!

          • Vystupovali sme na Dňoch mesta Rimavská Sobota

          • Pri príležitosti Dní mesta Rimavská Sobota materské a základné školy pozdravia občanov svojimi vystúpeniami. Tento rok sme sa predstavili tancom Chocolade. Sukne sa len tak vlnili pri rytmoch veselej piesne a diváci sa naozaj mali na čo pozerať. Tanečnice a tanečníci boli skvelí a na pódiu sa cítili ako doma. 

          • Celoslovenské kolo Biblickej olympiády z evanjelického náboženstva a náboženskej výchovy

          • Dňa 29.apríla 2022 v piatok sa uskutočnilo online priestore v programe EduPage celoslovenské kolo Biblickej olympiády, do ktorého sa prebojovalo šesť žiačok  aj z našej školy. Súťažilo sa v štyroch kategóriách za štátne a cirkevné školy. Biblickú olympiádu otvorila duchovná správkyňa Martina Krivdová  modlitbou a pani zástupkyňa Katarína Mišánková popriala žiačkam veľa rozvahy a aj múdrosti pri vypracovávaní súťažných otázok. Dozor nad súťažiacimi robil pán asistent učiteľa Michal Mišanko. Za cirkevné školy v 1. kategórii súťažilo 27 žiakov a našu školu zastupovalo 6 žiačok.

            Poctivé čítanie a štúdium biblických textov naším žiačkam prinieslo skvelé umiestnenia v prvej desiatke za cirkevné školy. Na 1. mieste sa umiestnila Kristína Blanka Lendvorská, na 3.mieste Stela Šolcová - obidve žiačky zo 4. ročníka. Úspešnými riešiteľkami sa stali tretiačky: na  8.mieste Stela Silaeva  a na 9. mieste Teodora Sebők.

            Ďakujeme Pánu Bohu, že požehnal snahu našich žiačok, ako aj priebeh celej Biblickej olympiády. Naším žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme im, aby získané vedomosti z Božieho slova im boli ukazovateľom tej správnej cesty v živote.

            MK

          • Sme úspešná škola 2.0

          • Tešíme sa z veľkého úspechu našich žiačok IV. triedy na celoslovenskom kole Biblickej olympiády  z evanjelického a. v. náboženstva. Blanka Kristina Lendvorská získala v silnej konkurencii krásne 1. miesto a jej spolužiačka Stela Šolcová 3. miesto. Tretiačky Stela Silaeva a Teodora Sebök sú úspešné riešiteľky celoslovenského kola. Vo svojej kategórii sa umiestnili na 8. a  9. mieste. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme školskej duchovnej správkyni Mgr. Martine Krivdovej za  systematickú a dôslednú prípravu.

        • SÚŤAŽ S LIDL - HLASUJTE ZA VAŠU ŠKOLU
          • SÚŤAŽ S LIDL - HLASUJTE ZA VAŠU ŠKOLU

          • ­Súťaž o výpočtovú techniku pre školy v rámci projektu „Slovenskô ako maľované“ vypukla už 2. mája 2022.

            Do súťaže je zapojená aj naša škola a je zaradená do 3. kategórie podľa veľkosti. Ak bude mať dostatočný počet hlasov, môže vyhrať modernú techniku za 15000 EUR.
             

            Ako môžete pridať svoj hlas ?

            Tu je krátky návod :

            1. Hlasy pre školu môžu získať  naši priaznivci za nákup potravín v Lidli. Za každých 20 € nákupu získavate  zadarmo balíček s nálepkami „Slovenskô ako maľované“ aj s hlasovacou kartičkou. Balíčky si môžete aj kúpiť za 0,49 €. 
            2. Po navštívení stránky malovaneslovensko.sk si  vyberiete našu školu a naskenovaním QR kódu alebo jednoduchým prepísaním číselného kódu jej pošlete svoj hlas.

            Čím viac hlasov naša škola získa, tým vyššiu šancu má vyhrať modernú techniku.

            Podporte svojím hlasom Vašu školu, aby sme mohli zmodernizovať a skvalitniť vyučovanie pre našich žiakov = Vaše deti.

            Za každý hlas zo srdca ďakujeme!!!

             

             

      • Kontakty

        • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
        • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
        • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
        • 37955942
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje