• Prevzatie antigénových samotestov pre žiakov

          • Vážení rodičia,

            v škole je k dispozícii ďalšia zásielka antigénových samotestov pre žiakov, ktorí ich mali objednané. Testy sú balené po 5 ks, a v takomto počte ich budeme poskytovať rodičom - 1 balenie (5 ks) na 1 žiaka.

            Samotesty môže pre žiaka prevziať výlučne rodič (zákonný zástupca) prevzatie musí potvrdiť podpisom.

            Škola bude odovzdávať testy vo vstupných priestoroch školy v termíne:

            - streda 24.11.2021 od 13:00 hod. do 15:30 hod.

            - štvrtok 25.11.2021 od 07:00 hod. do 16:00 hod.

            - piatok 26.11.2021 od 07:00 hod. do 13:30 hod.

            Prosím Vás o rešpektovanie uvedených termínov.

            Samotesty môžu byť použité výhradne na testovanie žiaka na prítomnosť ochorenia COVID-19.

            Zároveň Vás žiadame o nahlasovanie vykonania samotestu prostredníctvom Edupage (v časti žiadosti/vyhlásenia), v krajnom prípade správou triednemu učiteľovi.

            V prípade pozitívneho výsledku rodič kontaktuje detského lekára a školu. Karanténne opatrenia úzkych kontaktov zavádza škola v prípade potvrdenia pozitívneho výsledku PCR testom.

            Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie: https://youtu.be/bihiBgpM9pc

            Ďakujem za porozumenie.

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy

          • Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

          • Aj naše deti dnes bolo počuť!!!Zapojením sa do ôsmeho ročníka Bubnovačky dňa 19. novembra 2021 sme si pripomenuli významné dátumy v kalendári a dali vedieť, že nám záleží na ochrane detí pred akýmkoľvek násilím. 
            “November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 19. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!” - Centrum Slniečko n.o. Nitra

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Aj v tomto roku sa zapájame do celoslovenskej ušľachtilej kampane, aby sme mohli obdarovať seniorov žijúcich v domovoch sociálnych služieb alebo v osamelosti vlastných domovov. Toto podujatie sa koná v rámci dobrovoľníckych aktivít na celom Slovensku už štvrtý rok a minulý rok sme sa doň prvýkrát zapojili.

            Tento rok tieto aktivity prebiehajú pod mottom "Pretože len keď dávame - nadobúdame, len keď zabúdame na seba, nachádzame seba samých."

            Ak by ste seniorom chceli urobiť radosť a darovať trocha lásky, zabaľte do krabice od topánok darčeky podľa pokynov v letáčiku do 8. decembra 2021. Krabičky s darčekmi prineste do školy a my ich naraz odovzdáme.

            Veríme, že patríte medzi dobrých ľudí :-)

          • Prvé lektorovanie s EkoAlarmom

          • Máme za sebou prvé on line lektorovanie s projektom EkoAlarm. Bolo to zábavné a zároveň poučné, interaktívne a veľmi zaujímavé.Ďakujeme Kataríne Lepeškovej, našej lektorke za nové a užitočné vedomosti o odpade a nakladaním s ním.Už teraz sa tešíme na ďalšie aktivity.

          • Pamiatka reformácie

          • V utorok 19.10.2021 sme si v škole pripomenuli Pamiatku reformácie. Zvesťou slova Božieho poslúžila duchovná správkyňa, ktorá poukázala na to, že naše hriechy sú nám odpustené jedine z milosti Božej skrze úprimnú vieru v Pána Ježiša Krista.

            Pri tejto príležitosti vystúpili žiaci z druhého a štvrtého ročníka. K učiteľom a žiakom sa prihovoril pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher, ktorý poukázal na význam reformácie a jej pozitívny vplyv pre spoločnosť.

            Všetci si mohli pozrieť výstavku prác, na ktorej sa podieľali žiaci a aj učitelia.

            -mk-

          • Poďakovanie za úrody zeme

          • V jeseň, keď ľudia všetku svoju úrodu z poľa  či záhrady zberajú a uskladňujú do pivníc a komôr, je dôležité poďakovať Pánu Bohu za to, že bol k nim štedrý a doprial dopestovať plodiny, ktoré ich budú živiť počas zimných mesiacov. Dnes sme sa v škole všetci spoločne so štvrtákmi a prvákmi poďakovali za úrody zeme a  za hojnosť ovocia a zeleniny, ktoré sú zdrojom vitamínov.

          • Prvé kroky k prvej pomoci

          • Pani učiteľka Mgr. Henrieta Majerčíková žiakom 1. stupňa hravou a deťom prístupnou formou vysvetlila všetko o poskytovaní prvej pomoci, o ošetrení malých odrenín, ale aj vážnych úrazov, o záchrane života a darovaní najcennejšej tekutiny - krvi. Za jej prednášky a ukážky veľmi pekne ďakujeme. 

          • Sysle v múzeu

          • Žiaci 1. stupňa navštívili Gemersko-malohontské múzeum. V priestoroch piateho najstaršieho múzea na Slovensku zavítali na miesto, kde majú dočasne domov sysle. Zúčastnili sa komentovanej prehliadky výstavy s kurátorkou RNDr. Monikou GálffyovouSyseľ pasienkový je v súčasnosti na Slovensku zaradený do kategórie ohrozených druhov. Počas zážitkového vyučovania si žiaci vyskúšali syslí tunel, skladali pexeso, puzzles magnetkami sa naučili niečo o syslích vzťahoch a mnoho ďalšieho. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.                                                                            MB

             

          • Október -mesiac úcty k starším

          • V nedeľu 3.10.2021 v Evanjelickom chráme Božom v Rimavskej Sobote sa konali služby Božie, na ktorých vystúpili žiaci našej školy pri príležitosti “Mesiaca úcty k starším”.  

            V decembri 1990 bol mesiac október vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie spojených národov za Mesiac úcty k starším a 1. október za Medzinárodný deň starších.

            Veríme, že žiaci 1. a 2. stupňa svojimi básňami potešili a povzbudili nejedného prítomného. Po svojom vystúpení žiaci z prútených košíčkov rozdali malé pozornosti všetkým, ktorí prišli na služby Božie.
            Ďakujeme  
            Pánu Bohu za požehnané chvíle, ktoré sme mohli spolu stráviť na týchto službách Božích.

            -mk-

          • Aktivity k Európskemu dňu jazykov

          • 26. septembra sa každoročne oslavuje Európsky deň jazykov. Spoločne, pri rôznych aktivitách, sme ho oslávili aj na našej škole. Žiaci tretieho ročníka s veľkým nadšením maľovali Babylonskú vežu.
            Žiaci na druhom stupni sa z prezentácií dozvedeli prečo sa tento deň oslavuje, prečo je dôležité ovládať cudzie jazyky, o pôvode jazykov (indoeurópsky prajazyk),  skupinách jazykov. Dozvedeli sa aj zaujímavé fakty o rôznych jazykoch vo svete,  súťažili v kvíze a pod taktovkou svojich  učiteliek Nelly Schiba a Márie Pisárovej pripravili plagáty.

          • Prevzatie ďalšej časti (5ks) AG samotestov z 1. objednávky - usmernenie

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia.

            Druhá časť AG samotestov, ktoré ste si objednali v prvom kole, sa budú na našej škole vydávať v nasledovných termínoch:

            30.09.2021 (štvrtok) od 07:30 hod. do 08:00 hod.

            30.09.2021 (štvrtok) od 14:00 hod. do 16:00 hod.

            01.10.2021 (piatok) od 07:30 hod. do 08:00 hod.

            Vydanie AG samotestov bude zabezpečené vo vestibule školy. Za žiaka môže testy vyzdvihnúť len jeden zo zákonných zástupcov, prevzatie potvrdí podpísaním preberacieho protokolu triedy, na základe preukázania sa dokladom totožnosti. Zákonný zástupca môže vstúpiť do budovy len na čas nevyhnutný na účely prevzatia testov, pričom je potrebné dodržať R-O-R.

            UPOZORNENIE : Ak ste testy prebrali na celoškolskom rodičovskom združení, táto správa sa Vás netýka!

            Pri vykonávaní testu žiak/zákonný zástupca postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR.

            Návod na použitie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            Sprievodca pre samotestovanie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

            Dôležité upozornenia:

            Preberajúci preberá antigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa realizuje v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca škole potvrdzovať prostredníctvom EDUPAGE, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Zákonný zástupca žiaka svojím podpisom preberacieho protokolu berie na vedomie:

            • Antigénové testy sú zákonnému zástupcovi odovzdávané výlučne za účelom diagnostiky ochorenia COVID19 žiaka, ktorému sú určené.
            • V prípade, ak zákonný zástupca antigénové testy nepoužije, pričom zároveň nedošlo k ich znefunkčneniu, je povinný ich škole vrátiť.
            • V prípade, ak zákonný zástupca antigénové testy použije na iný ako dohodnutý účel, je povinný vydať bezdôvodné obohatenie formou finančného plnenia, ktorého výška sa vypočíta ako súčin počtu odovzdaných antigénových testov a trhovej ceny jedného antigénového testu.

            Mgr. Radomír Leicher, riaditeľ školy

          • BIELA PASTELKA

          • Aj na našej škole sme sa zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka, určenej na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. 
            ​​​​​​​Veľmi pekne ďakujeme všetkým ochotným darcom.

          • POZVÁNKA

          • Vážení rodičia.

            Pozývame Vás na celoškolské stretnutie rodičov OZ Združenia rodičov a priateľov Evanjelickej základnej školy v Rimavskej Sobote, ktoré sa uskutoční na základe návrhu Výboru OZ, dňa 28.9.2021 o 16:00 hod. prezenčnou formou v exteriéri školy na multifunkčnom ihrisku. Následne sa uskutočnia aj triedne združenia rodičov po jednotlivých ročníkoch.

            V prípade nepriaznivého počasia si riaditeľstvo školy vyhradzuje právo zmeniť spôsob zasadnutia na dištančný a s rodičmi komunikovať prostredníctvom EduPage.

            Mgr. Radomír Leicher – riaditeľ školy

          • Návšteva z CHKO

          • Na hodinu vlastivedy k tretiakom na pozvanie triednej pani učiteľky Bojnovej zavítala pani Ing. Rizová z Chránenej krajinnej oblasti Cerova vrchovina. Pre žiakov si pripravila prezentáciu z jednotlivých chránených oblastí. Oboznámila ich s jednotlivými veľkoplošnými chránenými územiamis rastlinami a  živočíchmi na Slovensku. Pracovali so slepou mapou pri určovaní Národných parkov našej krajiny. Pri tejto návšteve boli odovzdané hodnotné publikácie z Chránenej krajinnej oblasti Cerova vrchovina pre pána riaditeľa Mgr. Radomíra Leichera. Tretí ročník zažil pútavú hodinu so zážitkovým vyučovaním. 
            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie hodiny vlastivedy.                                              M. Bojnová

          • PREVZATIE SAMOTESTOV (AG) - USMERNENIE

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia.

            AG samotesty, ktoré ste si objednali sa budú na našej škole vydávať v nasledovných termínoch:

            14. 09. 2021 (utorok) od 07:15 hod. do 08:30 hod.

            14.09.2021 (utorok) od 12:30 hod. do 15:30 hod.

            Vydanie AG samotestov bude zabezpečené vo vestibule školy. Za žiaka môže testy vyzdvihnúť len jeden zo zákonných zástupcov, prevzatie potvrdí podpísaním preberacieho protokolu triedy, na základe preukázania sa dokladom totožnosti. Zákonný zástupca môže vstúpiť do budovy len na čas nevyhnutný na účely prevzatia testov, pričom je potrebné dodržať R-O-R.

             

            Pri vykonávaní testu žiak/zákonný zástupca postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR.

            Návod na použitie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            Sprievodca pre samotestovanie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

            Dôležité upozornenia:

            Preberajúci preberá antigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa realizuje v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca škole potvrdzovať prostredníctvom EDUPAGE, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Zákonný zástupca žiaka svojím podpisom preberacieho protokolu berie na vedomie:

            • Antigénové testy sú zákonnému zástupcovi odovzdávané výlučne za účelom diagnostiky ochorenia COVID19 žiaka, ktorému sú určené.
            • V prípade, ak zákonný zástupca antigénové testy nepoužije, pričom zároveň nedošlo k ich znefunkčneniu, je povinný ich škole vrátiť.
            • V prípade, ak zákonný zástupca antigénové testy použije na iný ako dohodnutý účel, je povinný vydať bezdôvodné obohatenie formou finančného plnenia, ktorého výška sa vypočíta ako súčin počtu odovzdaných antigénových testov a trhovej ceny jedného antigénového testu.

            Mgr. Radomír Leicher, riaditeľ školy

             

          • Ponuka krúžkov

          • Vážení rodičia, milí žiaci, aj v tomto školskom roku vám ponúkame zmysluplné, náučné a zábavné prežitie voľného času v školských  záujmových útvaroch. Aby sme zamedzili miešaniu žiakov v tejto náročnej hygienicko-epidemiologickej situácii, každej triede ponúkame jeden krúžok. Vzdelávacie poukazy budú odovzdané žiakom dňa 10.09.2021.

             

             

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje