• Školské kolo Biblickej olympiády

          • Dňa 16.2.2023 sa v našej škole konalo školské kolo Biblickej olympiády. Do súťaže sa zapojilo 14 žiakov z 1. aj 2. stupňa. Na začiatku všetkých žiakov a vedenie školy  privítala duchovná správkyňa Mgr. Martina Krivdová a pomodlila sa. Pán riaditeľ Mgr. Radomír Leicher pozdravil žiakov a poprial im veľa šťastia pri riešení zadaných úloh.

            Na Seniorátne kolo, ktoré je vyhlásené na dňa 31.3.2023 postúpili nasledovní žiaci:

            1. stupeň - Zoja Madarászová, Simona Zvodová, Elizabeth Vargic, Lukáš Nociar, Stela Silaeva,Viktória Ines  Laet Slovak, Teodora Sebök

            2. stupeň - Stela Šolcová, Barbora Koháryová,  Tamara Bartošová.

            Úspešným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme im ešte veľa chuti pri štúdiu biblických textov.

            mk

          • KARNEVAL

          • Tento týždeň sme sa všetci z 1. stupňa zabávali na karnevale. Maskami sa to len tak hmýrilo, všetky tancovali a zabávali sa. Na všetkých čakala bohatá tombola a bohatý program.

          • KRABICE POŽEHNANIA 2

          • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci.

            Úspešný projekt KRABICE POŽEHNANIA (na podporu rodín na Ukrajine) je späť! Opäť prichádza možnosť pripraviť krabicu, ktorá na istý čas pomôže vykryť potreby 1 ukrajinskej rodiny.

            Pred Vianocami sa do projektu sa zapojilo 35 evanjelických škôl a cirkevných zborov, vrátane našej, ktoré pripravili 113 krabíc požehnania. Vďaka Vašej finančnej pomoci sme pripravili jednu plnú krabicu požehnania.

            S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami by naša evanjelická cirkev a.v. zastúpená predsedníctvami biskupských úradov tento projekt rada zopakovala a trochu upgradovala.

            Podarí sa nám spoločne pripraviť aspoň 300 takýchto krabíc? 

            Radi by sme pozvali do spolupráce na tomto projekte žiakov a zamestnancov školy, ale tiež aj rodičov našich žiakov, aby sa nám spolu podarilo pripraviť čo najviac „Krabíc požehnania“, ktoré pomôžu ukrajinským rodinám v ťažkom období.

            Ak Vám nie je ľahostajná situácia vojnou skúšaných rodín, podporte finančne tento charitatívny projekt a naši koordinátori sa postarajú o všetko ostatné. Aby sme naplnili aspoň dve krabice, minimálna výška príspevku je 2 Eurá.

            Zbierka bude prebiehať do 20.februára 2023. Po tomto dátume sa bude realizovať nákup materiálnej pomoci (potraviny a hygienické potreby). Vyzbierané finančné prostriedky triedni učitelia odovzdajú koordinátorovi projektu.

            Už teraz Vám ďakujeme za Vašu štedrosť. Nech Vám ju Boh odplatí svojím požehnaním!

             

            Mgr. Radomír Leicher - riaditeľ školy

             

             

          • Hviezdoslavov Kubín- školské kolo

          • Dnes 8.2.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnili sa ho žiaci I. aj II. stupňa.
            V kategórii poézie sa na 1. mieste umiestnila Viktória Ines Laet Slovák zo 4. ročníka, na 2. mieste Elizabeth Vargic z 3.ročníka, na 3. mieste Adam Szitanko z 3.ročníka.
            V kategórii próza sa na 1. mieste umiestnila Klára Zimmermannová z 2. ročníka. 
            Za druhý stupeň sa na 1. mieste v prednese poézie umiestnil Leon Varga. Veľmi milo všetkých prekvapil😀. 

            Všetkým recitátorom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            M. Bojnová

          • Testovanie 5 - ZRUŠENÉ !!!

          • Na základe rozhodnutia povereného ministra školstva SR sa v školskom roku 2022/2023 ruší externé testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (ďalej len „Testovanie 5“).

            Viac informácií na : https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-1-februara-2023/https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-1-februara-2023/

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18. januára 2023  sa v Centre voľného času Relax uskutočnil 33. ročník okresného kola Olympiády v nemeckom jazyku v kategórii 1A, 1B, 2A a 2B pre žiakov základných a stredných škôl v okrese Rimavská Sobota. Našu školu reprezentoval žiak Mathias Varga, ktorý sa stal víťazom vo svojej kategórii a postupuje do krajského kola.

            Srdečne mu blahoželáme a želáme ešte veľa úspechov.

            JS

          • Hlasujte v TESCU za náš projekt

          • Práve dnes sa v supermarkete TESCO v Rimavskej Sobote objavili hlasovacie boxy s  projektami, ktoré boli vybrané odbornou porotou. 
            Jedným z nich je aj projekt našej školy “Nechajme záhradu rozkvitnúť”. Hlasuje sa v rámci programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Rozhodnite teda milí žiaci, rodičia, starí rodičia, učitelia, zamestnanci … PRIATELIA a vhodením žetónu za nákup prispejte k víťazstvu a k jeho realizácii. 
            Budeme vďační za každý hlas.

            ĎAKUJEME 😊😊😊

          • Deň otvorených dverí v Evanjelickom gymnáziu v Tisovci

          • Evanjelické gymnázium Tisovec organizuje v utorok 31. januára 2023 o 10:00 hod. Deň otvorených dverí.

            Srdečne pozývajú žiakov, rodičov ako aj výchovných poradcov, aby sa prišli pozrieť na zážitkový DOD.

            Žiaci sa môžu zaregistrovať na DOD prostredníctvom formulára - link:

            https://forms.gle/S72paDGieUPX3Up66 alebo cez link na stránke EGT, do ktorého napíšu svoj email a budú im

            zaslané bližšie informácie.

             

             

             

          • Oznam vedúcej Cirkevnej školskej jedálne

          • Vedúca Cirkevnej školskej jedálne oznamuje :

            Vážení stravníci,

            oznamujeme Vám, že ministerstvo školstva vydalo s účinnosťou od 1.1.2023 dlho očakávané NOVÉ Finančné pásma pre školské stravovanie určujúce rozpätie finančných limitov na nákup potravín, na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov a podľa skupín stravníkov: 

            Finančné pásma A stanovujú finančný limit pre deti materskej školy, žiakov základnej a strednej školy v bežnom režime stravovania.

            Zamestnancom školy a školského zariadenia a iným fyzickým osobám sa určuje stupeň finančného pásma pre vekovú kategóriu stravníkov 15-19 ročných podľa Finančného pásma B. Pri príprave hlavných mäsových  jedál pre zamestnancov školy alebo školského zariadenia a iné fyzické osoby je v normovaní  navýšenie hmotnosti mäsa o 30%, zaokrúhlené nahor.

            Pre zariadenie školského stravovania sa určuje jednotný stupeň finančného pásma pre všetky kategórie stravníkov!

            Finančné pásma určujúce rozpätie nákladov na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov platné od 1.1.2023 je potrebné určiť najneskôr do 28.2.2023. 

            Vedenie Cirkevnej školskej jedálne bude postupovať podľa nariadenia mesta Rimavská Sobota, ktoré navrhuje 2. finančné pásmo od 1.2.2023.

             

            Nové finančné pásma sú zverejnené  na webovom sídle ministerstva školstva v časti „školské stravovanie“ https://www.minedu.sk/financne-pasma-pre-skolske-stravovanie/ .

             

            Alžbeta Lísková - vedúca CŠJ

          • Deti deťom s Červeným krížom

          • Zo srdca ďakujeme za všetky deti, pre ktoré naši žiaci s otvoreným srdcom priniesli veľa krásnych a užitočných veci do zbierky “Deti deťom” usporiadanej v spolupráci s ÚS SČK v Rimavskej Sobote. Poďakovanie patrí aj pani učiteľke Majerčíkovej, ktorá bola koordinátorkou v našej škole. Aj tieto deti budú mať vďaka nim krásne a štedré Vianoce.

            Ďakujeme!

        • Zbierka Deti deťom
          • Zbierka Deti deťom

          • V spolupráci so Slovenským Červeným krížom sa zapájame do zbierky Deti deťom.

            Do 15.12.2022 môžete priniesť detské oblečenie, hračky, písacie a školské potreby. Koordinátorkou pre zbierku

            je pani učiteľka Henrieta Majerčíková.

            Ďakujeme Vám za podporu :-)

          • Čas vianočný

          • Blížia sa Vianoce a aj naši štvrtáci pripravujú vianočné pozdravy  pre svoje rodiny a blízkych. Pozrime sa, ako sa im darilo :-)

            MB

          • Hviezdičky v DSS

          • Žiaci I.stupňa práve na Mikuláša navštívili DSS v Rimavskej Sobote a svojim vystúpením  zažiarili ako naozajstné hviezdy. Za pásmo piesní a básní si od klientov domova vyslúžili nielen potlesk, ale uvideli aj rozsvietené hviezdičky radosti v ich očiach.

            My sme zasa raz boli hrdí na naše deti.

            Ďakujeme aj pánovi učiteľovi Mauerovi za hudobný doprovod a pánovi školníkovi za prevoz rekvizít.

            vb

    • Kontakty

      • Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej v Rimavskej Sobote
      • +421 47 5631127 0910 826 269 - riaditeľ školy 0911 826 269 - riaditeľstvo, resp. ekonomický úsek školy Školská jedáleň - pre vyhlasovanie žiakov z obedu 047/ 5622281 0915 959 472
      • Daxnerova 42 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37955942
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje